-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs vienas „Volkswagen“ vadovų JAV prisipažino kaltu dėl vaidmens „dyzelgeite“

Buvęs vienas iš Vokietijos automobilių gamybos milžinės „Volkswagen“ vadovų Jungtinių Valstijų teisme prisipažino kaltu dėl savo vaidmens „dyzelgeite“ – dyzelinių automobilių išmetamos taršos duomenų klastojimo skandale.
Dyzelgeitas
Dyzelgeitas / Vida Press nuotr.

Oliveris Schmidtas susitarė su prokurorais, jog prisipažins kaltu mainais į švelnesnę bausmę. Tai jis padarė stojęs prieš federalinį teismą Detroite. O prokurorai atsiėmė sunkiausius kaltinimus dėl sukčiavimo, už kurį grėsė iki 20 metų kalėjimo.

O.Schmidtas nuo 2012 metų iki 2015 metų kovo vadovavo „Volkswagen“ atitikimo JAV taisyklėms biurui. Bausmė jam bus skirta gruodžio pradžioje. Jam gresia iki septynerių metų kalėjimo.

Jis bus jau antras „Volkswagen“ vadovas, nuteistas dėl „dyzelgeito“, kuris kilo po to, kai 2015 metų rugsėjį „Volkswagen“ pripažino, jog maždaug vienuolikoje milijonų visame pasaulyje parduotų šios grupės gamybos automobilių buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi klastoti dyzelinių automobilių išmetamos taršos duomenis. Amerikoje tokių automobilių buvo maždaug 600 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius