Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Britanijos vairuotojai per metus paaukoja keturias dienas parkavimo vietos paieškai

Pasak „British Parking Association“, vairuotojai Jungtinėje Karalystėje (JK) per metus iššvaisto vidutiniškai keturias dienas, ieškodami vietos automobiliui pastatyti. Dėl augančio automobilių skaičiaus ir įvairių automobilių statymo draudimų padėtis didmiesčiuose yra prastesnė nei mažesniuose miestuose. 
Londonas
Londonas / „Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, Londone vairuotojai po kiekvienos kelionės praleidžia maždaug 8 minutes ieškodami vietos automobiliui pastatyti. Tuo tarpu Anglijos rytuose ar vidurio rytuose vairuotojams rasti vietą pakanka vidutiniškai penkių minučių.

Tai buvo apskaičiuota remiantis JK Transporto ministerijos (angl. Department of Transport) Nacionalinės kelionių apklausos (angl. National Travel Survey) duomenimis, pagal kuriuos Britanijoje vienas vairuotojas per metus įvykdo apie 921 kelionę automobiliu.

Pagal BPA atliktą tyrimą, vairuotojai vidutiniškai praleidžia 5,9 minutės (iš viso 90,5 valandų, arba 4 dienas per metus) po kiekvienos kelionės ieškodami automobilio statymo vietos.

Dėl vietų trūkumo vairuotojams mašinų statymas tampa dideliu streso ir jaudulio šaltiniu, nes kyla tikimybė, kad jie pavėluos į susitikimą, darbą ar kitur. Iš nacionalinėje kelionių apklausoje dalyvavusių 2 tūkst. vairuotojų 44 proc. teigė, kad laisvos automobilio statymo vietos ieškojimas sukelia stresą, kai vos 20 proc. tikino, kad jokio streso dėl to nejaučia.

Daugiau nei pusė (59 proc.) apklaustųjų pyksta ant netinkamai automobilius statančių vairuotojų – pavyzdžiui, tokių, kurie viena mašina užima dvi vietas. 48 proc. vairuotojų yra nepatenkinti automobilių statymo vietų trūkumu, o 27 proc. – automobilių stovėjimo aikštelėmis, kuriose sunku susigaudyti.

Paklausti, kokie veiksniai vairuotojams yra svarbūs ieškant automobilio statymo vietos, 67 proc. atsakiusiųjų teigė, kad svarbiausia yra aikštelės vieta, 51 proc. – pasiekiamumas, o 44 proc. – geras apšvietimas. 10 proc. apklaustųjų kaip svarbų veiksnį nurodė ir stovėjimo vietos švarą bei aikštelės prižiūrėtoją.

BPA vykdantysis vadovas Patrickas Troyus ragino tiek šalies vyriausybę, tiek vietinės valdžios organizacijas labiau stengtis išspręsti automobilių stovėjimo problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius