Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena „Tesla“ su autopilotu nesėkmė: sužeista pasaulinė įžymybė

Elektromobilis „Tesla Model X“, turintis autonominio valdymo funkciją, vėl pateko į autoavariją JAV, praneša „Detroit Free Press“.
Albertas Scaglione (dešinėje) su prezidentu Billu Clintonu
Albertas Scaglione (dešinėje) su prezidentu Billu Clintonu / Asmeninio blog'o nuotr.

Automobilis rėžėsi į kelio atitvarą ir apsisuko. Vairuotojas ir keleivis patyrė sužeidimų. Policijos protokole rašoma, kad, vairuotojo teigimu, incidentas įvyko važiuojant su įjungtu vadinamuoju autopilotu.

„Tesla“ autopilotas, gamintojų teigimu, tėra patobulinta greičio palaikymo kontrolės funkcija. Pagal naudojimo taisykles vairuotojas negali ilgam nukelti rankų nuo vairo, kad ištaisytų šios sistemos „klaidas“. Modernesnis autopilotas „Tesla“ automobiliuose bus diegiamas nuo 2018 m.

tesla-model-s-version-7-autopilot-speeding-ticket-auto-steering-demo-on-streets-highway-traffic

Avarija įvyko liepos 1 d. – dieną po to, kai JAV Nacionalinė kelių eismo saugumo administracija (NHTSA) pradėjo tyrimą dėl žuvusio „Tesla Model S“ avarijos, kurios metu taip pat buvo įjungtas vadinamasis „autopilotas“.

Sužeistas vairuotojas ir keleivis

„Model X“, liepos 1 d. patekusį į avariją, vairavo Albertas Scaglione – meno galerijos Detroite savininkas ir, „Huffington Post“ teigimu, vienas įtakingiausių paveikslų pardavėjų pasaulyje. Kartu su juo važiavo uošvis Timas Yanke. Beje, profesorius A.Scaglione – buvęs viršgarsinio transporto sistemų kūrėjas, bendradarbiavęs su NASA.

Susidūrimas įvyko Pensilvanijoje, į pietvakarius nuo Pitsburgo. Albertas Scaglione judėjo rytų kryptimi, kai automobilis staiga rėžėsi į metalinius kelkraščio atitvarus ir apsivertė trasoje I-76. Elektromobilio nuolaužos apgadino dar ir kupė „Infiniti G37“.

Detroit Free Press pabrėžia, kad trasos I-76 atkarpa, kurioje įvyko avarija, yra ganėtinai siaura. Tad joje bet kuri vairuotojo klaida gali baigtis nelaime.

Kelių policija bent jau kol kas nenori sieti avarijos su „autopiloto“ darbu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius