Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų pistoletas neįkištas, o pinigai kapsi: už ką mokama?

Antradienį vienas klaipėdietis tapo neįprasto reginio liudininku: papildęs savo automobilį degalais, jis ištraukė pistoletą, tačiau skaičių skalė toliau sukosi. Tokį vaizdą nufilmavęs bokso klubo „Čempionas“ atstovas jį įdėjo į „Facebook“ paskyrą, o čia jis per naktį sulaukė šimtų tūkstančių peržiūrų.
Degalinė
Degalinė

Po vaizdo įrašu buvo prirašyti šimtai komentarų, pajuokiančių degalines, naują „mokestį už orą“, novatorišką bekontaktį degalų pildymo būdą ir t.t. Tačiau faktas paprastas: degalinės įranga buvo netiksli.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, leistina paklaida degalinėms yra 0,5 proc. nuo bendro įpilamo degalų kiekio. Metrologijos tarnyba reguliariai atlieka degalinių tyrimus ir tikrina, ar jose įpilamas tikslus benzino ar dyzelino kiekis.

„Orlen“ prekės ženklu pažymėtų degalinių atstovai teigė, kad to priežastis – technikos gedimas, kuris buvo operatyviai likviduotas, o „už orą“ prikapsėjusių pinigų vartotojas nemokėjo. Visas komentaras – žemiau.

„Balandžio 3 dieną mūsų degalinėje Klaipėdoje buvo rastas degalų nuotėkis. Tai pastebėjo mūsų klientas, kai degalų pylimo metu kolonėlės skaitiklis sukosi, o degalai nebėgo. Jis informavo degalinės darbuotojus. Be jokios abejonės, į kliento pastabą buvo atsižvelgta, kompensuoti jo patirti nuostoliai.

Degalinės įrangą aptarnaujančios įmonės specialistai nustatė, jog tai įtakojo prakiurusi tarpinė degalų pylimo kolonėlėje. Degalai ištekėjo ant žemės, vietoje to, kad subėgtų į automobilio degalų baką. Konkreti kolonėlė buvo uždaryta patikrai bei remontui ir operatyviai sutaisyta.

Specialistų teigimu tai buvo vienkartinis incidentas. Visos mūsų degalinių tinklo kolonėlės yra reguliariai kas mėnesį patikrinamos. Ši kolonėlė buvo patikrinta kovo 8 dieną“, – teigė „ORLEN“ degalines valdančios įmonės „Ventus-Nafta“ marketingo specialistė Anna Dordzik-Paškevičienė.

Klaipėdiečio užfiksuotą nutikimą žiūrėkite žemiau esančiame video.

Taip pat skaitykite: 15min reidas: ar degalinės bando apgauti vairuotojus, įpildamos mažiau?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius