Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl bešeimininkiu tapusio automobilio – netikėti rūpesčiai paskutiniam savininkui

Į 15min redakciją kreipėsi vilnietė Marija. Ji nurodė, kad prieš kurį laiką jos sūnus pardavė savo seną automobilį, jį išregistravo, tačiau naujam pirkėjui neužregistravus savo vardu, protokolai už KET pažeidimus ir toliau keliauja buvusiam šeimininkui. Tokios situacijos nėra itin retos, tačiau nuo tokių nemalonumų galima apsaugoti iš anksto.
Transporto priemonės pirkimo - pardavimo sutartis
Transporto priemonės pirkimo–pardavimo sutartis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Keliauja iš rankų į rankas

Marija tvirtina, kad automobilis, kuriuo anksčiau naudojosi jos sūnus, buvo parduotas kitam asmeniui. Tačiau po kurio laiko buvusius šeimininkus vienas po kito ėmė atakuoti laiškai su protokolais už padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Nors policijai tokios situacijos nėra naujiena ir visi protokolai yra panaikinami bei ieškoma naujo automobilio šeimininko, Marija tvirtina, kad nuolat besikartojantis atsirašinėjimo procesas ją pradeda varginti.

„Sūnus pardavė dvidešimties metų senumo automobilį. Viską padarėme oficialiai, turime pirkimo–pardavimo sutartį. Tačiau tas naujas pirkėjas „Regitroje“ tos mašinos neregistruoja, o aš iš policijos nuolat gaunu laiškus. Nusibodo jau rašyti paaiškinimus, kad mašina nebe mūsų. „Regitroje“ mums paaiškino, kad tokių klausimų yra labai daug, be to, jie visi yra dėl to, kad policijos duomenų bazės taip veikia, kad protokolai formuojami ir siunčiami automatiškai paskutiniam žinomam savininkui. Ir visai nesvarbu, kad savininkas pasikeitė.

O žinote, kaip ten būna su tais pirkėjais. Jaunimas ne tik neregistruoja jų savo vardu, bet ir dar perparduoda kitiems žmonėms, tai ta pirkimo–pardavimo grandinė net ir galo neturi. Automobilis keliauja iš rankų į rankas, o visi įvykiai siejami su paskutiniu registruotu savininku. Taigi, jau esame gavę devynis protokolus. Visi jie už tai, kad automobilis vairuotas neturint draudimo. Pavargome atsirašinėti“, – sakė Marija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius