Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Detektyvas: kelių erelis, demonstravęs policijos uniformą, šokdino pėsčiuosius

Detektyvu tapusi istorija: skaitytojas Aurimas S. Vilniuje, prie „Maxima bazės“ (Savanorių pr. 247), susidūrė su KET pažeidusiu vairuotoju, kuris dar ir pagrasino policininko uniforma.
Policininko švarką savo BMW vežiojantis vairuotojas
Policininko švarką savo BMW vežiojantis vairuotojas / Skaitytojo Aurimo S. nuotr.

Žemiau pateikiame skaitytojo surašytą incidento versiją ir policininko uniforma grasinusio asmens nuotraukas.

Išgąsdino nedrausmingas BMW vairuotojas

Balandžio 24 d. apie 13.25 val. prie Maxima bazės nutiko incidentas. Išėjus man iš parduotuvės, kertant kelią pėsčiųjų perėja, į mane važiavo ir nesustojo BMW markės automobilis (valst. nr. SVR 003).

Automobilis prisiparkavo tam neskirtoje vietoje. Priėjus pasiteirauti, kodėl nepraleido pėsčiojo, atsakė, kad čia nėra jokios pėsčiųjų perėjos ir kad „varyčiau iš čia“. Man pasakius, jog iškviesiu policiją, demonstratyviai parodė kabantį policininko švarką ir ramiai nuėjo į parduotuvę.

Po kelių minučių grįžo ir mandagiai paklausė, kuo galėtų padėti. Tada sėdo į automobilį ir nusekė mane iki mano automobilio, demonstratyviai darydamas nuotraukas.

Norėčiau paklausti, nes man neaišku:

1. Ar aš pasielgiau neteisingai ir kaip turėčiau elgtis kitą kartą? Gal manęs ir neturėjo praleisti?

2. Ką reiškia, kai mašinoje kabo policijos uniforma ir vairuotojas nurodo ją kaip atsakymą į užduotą klausimą?

3. Ką turėčiau suprasti, kai mane seka ir mano automobilį fotografuoja asmuo su policijos uniforma mašinoje ir kokių pasekmių aš galiu tikėtis?

„Policininkas“ blefavo, policija atliks tyrimą

Ramūnas Matonis – Policijos departamento prie VRM komunikacijos skyriaus vedėjas – išsiaiškino, kad policininko švarkas šio BMW vairuotojo automobilyje – tik papuošalas.

„Išsiaiškinome, kad šis asmuo nebedirba policijoje. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas išnagrinės situaciją ir spręs dėl administracinės teisenos pradėjimo šiam asmeniui.

Atkreipiame žmonių dėmesį, kad policijos pareigūno statusą įrodo tarnybinis pažymėjimas, tarnybinė uniforma arba pareigūno tarnybinis ženklas. Tad jei žmogui kyla pagrįstos abejonės, ar tai tikras pareigūnas, jis visuomet gali paprašyti pateikti tarnybinį pažymėjimą“, – paaiškino R.Matonis.

P.S. Gavę policijos tyrimo medžiagą, šią publikaciją papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius