Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios vairuotojų klaidos rytą bandant nugramdyti apšalusį stiklą

Daugelis transporto priemonių savininkų laiko savo automobilius lauke, o ne garažuose ar požeminėse aikštelėse. Todėl ledo gramdymas rytais nuo stiklo – nuobodi kasdienybė.
Šiltu vandeniu tirpdomas apšalęs stiklas
Šiltu vandeniu tirpdomas apšalęs stiklas

Dauguma vairuotojų sniegą ar ledą nuo automobilių stiklų valo gremžtuku arba šluotele. Tačiau įvairūs draudimo bendrovių tyrimai rodo, kad taip pavyzdingai transporto priemonių šeimininkai elgiasi ne visuomet – langus valo pirmomis po ranka pasitaikiusiomis priemonėmis. Pavyzdžiui kompaktinės plokštelės dėklu, plastikine nuolaidų kortele ar laikraščiu, žurnalu, pirštine, kepure.

Ko jokiu būdu nereikėtų daryti automobilio stiklui

Didžiausia klaida, labiausiai galinti pakenkti stiklui šaltą rytą – jo apipylimas karštu vandeniu. Ledas nutirpsta greitai, tačiau stiklas, ypač turintis mikro įtrūkimų, gali suskilti. Nes vanduo, patekęs į įtrūkimus, virs ledu ir dar labiau pažeis stiklo sluoksnį.

Staigūs temperatūrų pokyčiai – tikras „peilis“. Tokiu atveju galima naudoti tik žieminį langų plovimo skystį arba specialų purškiamą langų atitirpinimo skystį.

Neverta bandyti gremžti ledo nuo stiklo valytuvais – minkštos jų gumos kaipmat sutrūkinės ir nustos kokybiškai tarnauti.

Kitas būdas, nekenkiantis priekiniam stiklui – tai tiesiog užvesti automobilį ir palaukti kol šiltas oras nutirpins stiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius