-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elono Musko naujametė dovana Europai: atkeliauja elektromobilių įkrovimo tinklas „Supercharger“

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas paskelbė apie elektromobilių įkrovimo tinklo „Supercharger“ atėjimą į Europą. Jo teigimu, šis tinklas ypač smarkiai išsiplės.
„Tesla Supercharger“ kroviklių stotis
„Tesla Supercharger“ kroviklių stotis / Gamintojo nuotr.

Jei šie Elono planai virs realybe, jau šiais metais Europoje matysime tikrą elektromobilių įkrovimo tinklo perversmą.

Remiantis „Tesla“ pateikiamu žemėlapiu, šiuo metu visame pasaulyje yra 1386 „Supercharger“ stotelės.

Tačiau Rytų Europoje, Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje vis dar yra gana daug vietų, kur šių „Tesla“ elektromobilių įkrovimo stotelių nėra. Bet Muskas pažadėjo, kad 2019-aisiais šias spragas užpildys.

Elonas turi gana įdomų įprotį naujienas apie „Tesla“ paskelbti savo asmeninėje „Twitter“ paskyroje. Ne išimtis ir šis kartas.

Vienas „Twitter“ naudotojas pasiteiravo Elono, kada Airijos pietuose atsiras trūkstamos „Supercharger“ stotelės ir Elonas savo žinute turbūt sugebėjo nudžiuginti visą Europą – „kitais (2019-aisiais) metais Supercharger įkrovimo stotelės 100 % padengs Europą. Nuo Airijos iki Kijevo, nuo Norvegijos iki Turkijos“.

Kitoje žinutėje Elonas paskelbė, kad šios įkrovimo stotelės atkeliaus į Afrikos žemyną 2020-aisiais metais.

Kaip praneša „The Verge“, šiuo metu Afrikoje nėra nė vienos „Supercharger“ stotelės.

Visgi, dar yra neaišku kurios Europos ir Afrikos šalys bus pirmosios, kuriose bus įrengtos naujos „Supercharger“ stotelės, tačiau iš pateikiamo žemėlapio galima matyti, kad didelė „Supercharger“ tinklo dalis Europoje jau yra įrengta, tad tikėtina, jog šie Elono pažadai virs realybe.

Beje, Elonas paminėjo, kad šiais metais turėtų pasirodyti ir naujos kartos greito įkrovimo stotelės „Supercharger V3“ versija, kuri palaikys dar greitesnį elektrinių transporto priemonių baterijų įkrovimą.

Šios žinios yra ypač geros, mat vis daugiau kompanijų įsitraukia į tokių stotelių kūrimo procesą. Gana ilgą laiką didžiausias dėmesys buvo nukreiptas į elektromobilius, o jų įkrovimas paliktas nuošalyje.

Praėjusiais metais „Shell“ kartu su „IONITY“ – „BMW“, „Ford“, „Volkswagen“ ir kitais automobilių gamintojais – sukūrė „High Power Charging“ (HPC) tinklą Europoje, o vėliau buvo pristatyta pirmoji „Ultra-E“ tinklui priklausanti elektrinė stotelė.

Dabar girdime, kaip „Porsche“ sėkmingai išbandė ultra greitojo įkrovimo stotelę Vokietijoje ir apie „Tesla Supercharger“ įkrovimo stotelių plėtrą Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius