Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Emigrantas, su BMW įvažiavęs į Baltijos jūrą, paaiškino savo poelgį

Socialiniuose tinkluose plinta penktos klasės BMW, įvažiavusio į Baltijos jūrą, nuotraukos. 15min gavo skaitytojų laiškų su klausimais, ar taip galima elgtis? „Ar kiekvienas emigrantas, grįžęs į Lietuvą, gali pasipuikuoti savo BMW Baltijos jūroje“, – klausia Andrius.
Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą
Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą / FB nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Emigrantas iš Švedijos grįžo atostogų

Skaitytojo Beno laiškas ilgesnis:

„Norėčiau pasidalinti dar vienu sunkiai suvokiamu mūsų emigrantų akibrokštu. Jaunuolis, grįžęs atostogų iš Švedijos, nusprendė pasipuikuoti savo naujai įsigytu BMW automobiliu bei jo puikiaisiais ratais, nusiplaudamas juos Baltijos jūroje, Palangos paplūdimyje.

Važinėjosi po jūrą bei paplūdimį, fotografuodamas automobilį, bei skelbė tai savo „Facebook“ paskyroje, nesuprasdamas, koks tai neetiškas, nepilietiškas bei aplinkai kenksmingas elgesys.

Keista, nes Lietuvoje nebuvo išugdytas supratimo jausmas, nei tuo labiau aplinkosauga garsėjančioje Švedijoje. Klausimas, kiek tepalų bei nešvarumų nuo automobilio nuplovė jūra.

Manau, toks elgesys neturi būti toleruojamas bei likti nepastebėtas.“

FB nuotr./Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą
FB nuotr./Atostogų iš Švedijos grįžęs lietuvis savo BMW įvažiavo į Baltijos jūrą

Įvažiavo ne Palangoje, o Karklėje?

Savo „Facebook“ paskyroje šias nuotraukas viešai paskelbęs tautietis (pavardė redakcijai žinoma) paaiškino, kad neturėjo jokių piktų kėslų:

„Nuotraukos darytos ne Palangoje, tai tik tokia pažymėta vieta. Čia prie Karklės. Tiksliai vietos nežinau, pirmą kartą ten buvau. Ten toje vietoje įleidžiami žvejų kateriai. Aš tiesiog apsisukau, o fotografas padarė nuotrauką. Viskas truko tik akimirką, – aiškino emigrantas. – Pamačiau, kad kelias baigėsi į jūrą, tai apsisukom ir išvažiavom.“

Sprendžiant pagal nuotraukas, kuriose įamžintas BMW, į Lietuvą grįžęs tautietis iš tiesų galėjo į jūrą įvažiuoti keliu, einančiu pro Karklės kapinaites – nuo pagrindinės gatvės (kelio 2217) pasukęs į Placio g.

P.S. Sulaukęs 15min klausimų, BMW vairuotojas nuotraukas iš „Facebook“ ištrynė.

Aplinkosaugininkai: eismas prie jūros yra draudžiamas

Pajūrio regioninio parko vadovas Darius Nicius 15min teigė, kad Karklėje prie jūros eismas yra draudžiamas. Jis leidžiamas tik turintiems leidimus, o šie išduodami žvejams, kuriems privažiavimas reikalingas į jūrą nuleisti valtis.

„Jei žmogus be leidimo važiuoja, pažeidžia kelių eismo taisykles. Kartu tai ir saugomos teritorijos režimo pažeidimas. Mūsų direkcija gali bausti už aplinkosauginį pažeidimą, o policija už kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Bauda skiriama viena, priklausomai nuo to, kam pranešama. Minimali bauda už saugomos teritorijos režimo pažeidimą – 30 eurų. Pirmą kartą baudžiamam asmeniui taikoma pusė baudos“, – pasakojo D.Nicius.

Jei asmuo nusižengia ne pirmą kartą, jam gali būti taikoma didesnė bauda. Baudos dydis siekia 30–150 eurų. Pastebėjus pažeidėją aplinkosaugininkai prašo užfiksuoti ne tik automobilio valstybinius numerius, bet ir vietovę, kad būtų galima atpažinti, kur buvo nusižengta.

Apie pažeidimus galima pranešti puslapyje epolicija.lt, būtina nurodyti ir savo kontaktus", – sakė Darius Nicius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius