-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ pristatys koncepcinį „e‑tron quattro“ elektromobilį, kuris vienu įkrovimu įveiks 500 km

Būsimojoje tradicinėje Frankfurto automobilių parodoje „Audi“ atskleis, kaip atrodys pirmasis stambiaserijinis šios bendrovės elektromobilis. Skambiu „Audi e‑tron quattro concept“ vardu pavadintas kūrinys bus išties įsimintinas. Tai neprilygstamo dizaino SUV klasės kupė su įspūdingo aptakumo kėbulu ir tokia pat įspūdinga rida. Žadama, kad su viena akumuliatoriaus įkrova bus galima nuvažiuoti iki 500 km.
„Audi e‑tron quattro“
„Audi e‑tron quattro“ / „Audi“ nuotr.

„Audi e tron quattro concept“ – nuo nulio sukurtas elektromobilis, kuriame įdiegta daugybė ne tik elektromobilių sektoriaus, bet ir visos automobilių pramonės naujovių.

Visų pirma, tai pirmasis pagal „Audi Aerostethics“ koncepciją sukurtas automobilio kėbulas, pasižymintis neįprastai aukštu aptakumu ir neįprastais dizaino sprendimais.

„Audi“ kėbulininkai žada nei daug, nei mažai – automobilio priekyje, šonuose ir galinėje dalyje bus judantys aerodinaminiai elementai: visokie aptakai, aerodinaminiai sparnai, skydeliai ir pan. Be to, siekiant užtikrinti dar mažesnį oro pasipriešinimą, šio SUV dugnas bus visiškai uždaras.

Tai yra labai svarbu bendram aerodinamiškumui, mat SUV klasės atstovas dėl aukštesnių ratų yra pakilęs virš žemės daugiau, nei įprastas plento automobilis, todėl ir per jo dugną praeina didesni oro srautai. Konstruktoriai žada, kad kėbulo aerodinaminis koeficientas bus maždaug 0,25, o tai yra puiki reikšmė tokio dydžio ir klasės SUV.

„Audi“ nuotr./„Audi e‑tron quattro“
„Audi“ nuotr./„Audi e‑tron quattro“

Iš išvaizdos naujasis konceptas – dabar madingo stiliaus SUV sportinis kupė, ilgio maždaug tarp dabartinio „Audi“ Q5 ir Q7 su erdviu keturviečiu salonu.

Kuriant pavaros mechanizmą, inžinieriai pirmą kartą masinės gamybos transporto priemonei beveik tiksliai atkartojo lenktyninio „Audi R8 e tron“ pavaros mechanizmą, susidedantį iš trijų elektros variklių. Vienas iš kurių priekyje, o du – gale.

Lenktynių trasoje šis pavaros mechanizmas pasižymi labai aukštu energiniu efektyvumu. Tikimasi, kad tokį pat efektyvumą pasieks ir įprasto eismo elektromobiliui optimizuotas šis 3 variklių pavaros mechanizmas.

Trečias revoliucinis sprendimas – ypač talpūs naujos kartos elektromobilio akumuliatoriai, su viena akumuliatoriaus įkrova įgalinantys automobilį įveikti iki 500 km. Kaip elektromobiliui tai yra labai daug, nes šie parametrai visiškai pranoksta iki šiol egzistuojančias ridos ribas. Todėl jau dabar teigiama, jog su tokia rida jis tampa beveik „nepririštas prie elektros kištuko”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius