Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galas Klaipėdos transporto spūstims – atidaromas suremontuotas Pilies tiltas

Didysis Klaipėdos vairuotojų kantrybės išbandymas baigėsi. Remontininkai jau baigia susirinkti savo darbo įrankius – netrukus transportui bus atvertas nuo kovo mėnesio remontuojamas Pilies tiltas.
Klaipėdos Pilies tiltas
Klaipėdos Pilies tiltas / L. Sėlenienės nuotr.

Atidarys penktadienį neprašvitus

Tilto atidarymo išvakarėse komisija, atsakingi savivaldybės atstovai dar kartą apžiūrėjo ir įvertino remonto darbus. Už bemaž 13 mln. litų atliktam remontui priekaištų nepažerta. Ekspertai po daugybės išbandymų davė leidimą tilto eksploatacijai. Klaipėdiečiai penktadienio rytą į darbus jau galės važiuoti tiltu, o ne maždaug metus laiko kasdieniu keliu tapusiom apylankom.

Tiesa, tilto remonto metu įvestos eismo naujovės ne iš karto bus panaikintos. Kol buvo remontuojamas tiltas, tarp Minijos, Sausio 15-oios, Pilies ir Galinio Pylimo gatvių buvo įrengta laikina žiedinė sankryža. Saugaus eismo komisijos sprendimu ji kuriam laikui dar nebus naikinama. Įvertinta, kad tokia – saugesnė, nei reguliuojama šviesoforais.  

Tiltą galės pakelti nors ir kasdien

Beveik keturių dešimčių metų amžiaus Pilies tiltas suremontuotas Klaipėdos savivaldybės ir Susisiekimo ministerijos lėšomis. Darbininkams teko demontuoti tilto konstrukcijas ir dalį jų atnaujinimui gabenti į gamyklą. Jos buvo remontuojamos, perdažomos ir vėl grąžintos sumontavimui. Kai kurios konstrukcijos atnaujintos vietoje.

Už 12,9 mln. litų suremontuotos metalinės ir gelžbetoninės laikančiosios tilto konstrukcijos, atlikti hidraulinės tilto pakėlimo sistemos remonto darbai, pakeistas tilto pakėlimo mechanizmas, sistema automatizuota, atlikti paviljono vidaus ir išorės apdailos darbai, naujai įrengta pakeliamos tilto dalies ir prietilčių važiuojamosios dalies danga.

Taip pat atlikti kelio žymėjimo darbai, sumontuoti eismo reguliavimo ženklai, šviesoforai, naujai įrengti ir suremontuoti pėsčiųjų ir dviračių takai, tiltas pritaikytas žmonėms su negalia, įrengti 4 pakeliami kelio užtvarai, kurie užtvers automobilių eismą tilto pakėlimo metu. O kelti jį bus galima nors ir kasdien. Dėl naujai sumontuoto pakėlimo mechanizmo ši procedūra užtruks vos kelias minutes.

Tiltą apšvies saulės ir vėjo gaminama elektra

Ypatingą dėmesį rangovai skyrė Pilies tilto apšvietimui. Iškeltas uždavinys tilto apšvietimui panaudoti alternatyvias energijos gamybos galimybes. Tam atseikėta 700 tūkst. litų.

Už šią sumą sumontuota apšvietimo sistema palei tilto porankius, taip pat aštuoni žibintai. Kiekvienas jų turės po saulės bateriją, taip pat vėjo malūno sparną energijai gaminti.


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius