Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

GM iki 2025 metų padidins investicijas į elektromobilių gamybą iki 35 mlrd. JAV dolerių

JAV automobilių gamintoja „General Motors“ trečiadienį pranešė vėl didinanti investicijas į elektrines ir autonomines transporto priemones, paskelbdama, kad planuojamos išlaidos iki 2025 metų padidės 30 proc. iki 35 mlrd. JAV dolerių.
„General Motors“
„General Motors“ / Scanpix nuotr.

Bendrovė planuoja sukurti naujų modelių ir padidinti pajėgumus.

Amerikiečių gamintoja pažymėjo didelį jos ankstyvųjų elektrinių transporto priemonių modelių populiarumą tarp klientų ir kryptingą viešąją politiką kaip veiksnius, kurie suteikia pasitikėjimo didinti investicijas.

Tarp naujųjų planų yra planai pastatyti dvi papildomas akumuliatorių elementų gamyklas be šiuo metu jau statomų gamyklų.

„GM siekia, kad iki 2025 metų jos metiniai elektromobilių pardavimai perkoptų 1 mln., todėl didiname investicijas, kad galėtume plėsti gamybą, matydami greitėjančią elektrifikaciją JAV, taip pat klientų paklausą mūsų produktų portfeliui“, – pažymėjo GM vadovė Mary Barra.

Tai dar vienas pranešimas apie GM elektrifikavimo žingsnius nuo lapkričio mėnesį įvykusių JAV prezidento rinkimų, kai postą užėmęs Joe Bidenas išskyrė elektromobilius kaip klimato kaitos mažinimo strategijos komponentą.

Netrukus po prezidento rinkimų GM padidino savo išlaidas elektromobilių gamybai ir autonominių transporto priemonių technologijoms 7 mlrd. JAV dolerių nuo anksčiau numatytos 20 mlrd. JAV dolerių sumos.

Taip pat lapkritį bendrovė atsisakė planų nuginčyti Kalifornijos degalų taupymo taisykles, kurias palaikė buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija, ir sausio mėnesį teigė, kad jos tikslas yra iki 2035 metų pradėti gaminti tik netaršius lengvuosius automobilius.

Gamintoja balandžio mėnesį pranešė, kad kartu su LG Tenesio valstijoje pastatys 2,3 mlrd. JAV dolerių vertės akumuliatorių elementų gamyklą, kokia šiuo metu yra statoma Ohajo valstijoje.

Informacija apie dviejų papildomų akumuliatorių elementų gamyklų statybą bus paskelbti vėliau, teigė GM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius