-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bauda už miegojimą prie vairo: keleiviai užmigo 140 km/val. skriejusioje „Tesla Model S“

Jei manote, kad tokios istorijos nutinka tik fantastiniuose filmuose – klystate. Kanadoje „Tesla Model S“ vairuojantis jaunuolis tiesiog užmigo prie vairo. Kartu su juo – ir keleivis. O autopiloto valdomas automobilis skriejo 140 km/val. greičiu.
„Tesla“ autopilotas
„Tesla“ autopilotas / Youtube iliustr.

Kaip praneša arstechnica.com, įvykis buvo užregistruotas dar liepos 16 d., tačiau tik neseniai vairuotojui buvo paskirta bauda.

Oficialiai pranešama, kad abi automobilio priekinės sėdynės buvo atloštos, o keleivis ir vairuotojas miegojo – buvo įjungtas autopilotas.

Taip pat pasakojama, kad kai pareigūnai įjungė tarnybinio automobilio švyturėlius, „Tesla Model S“ pagreitėjo iki 150 km/val.

Visgi automobilis buvo sustabdytas, o 20-mečiui vairuotojui paskirta bauda už greičio viršijimą bei pavojingą vairavimą.

Tiesa, oficialiai nėra paaiškinama, kodėl tik pareigūnams įjungus švyturėlius, automobilis pradėjo greitėti. Svarstomas ir variantas, kad automobilyje buvę žmonės iš tiesų nemiegojo, o toks „pasirodymas“ tebuvo pokštas.

Jau yra tekę nemažai girdėti panašių istorijų apie tai, kad „Tesla“ vairuotojai užmiega prie vairo. Neretai dėl to, kad būna apsvaigę, o kartais tai būna tiesiog surežisuotas pasirodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius