Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 13 /18:48

„Grinda“ praneša apie liūties apgadintas Vilniaus gatves: potvynius, smėlio išnašas

Vilniaus miesto tvarkymo įmonė „Grinda“ ketvirtadienį dirba ekstremaliu režimu. Įmonė atitraukė pajėgas iš Naugarduko, Geležinio Vilko gatvių, kur buvo lopomi apgadinti gatvių ruožai. Sutelktos pajėgos operatyviai reaguoja į ketvirtadienio liūties padarytus nuostolius.
Nuoplova Verkių gatvėje Vilniuje
Nuoplova Verkių gatvėje Vilniuje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Žemiau pateikiame nuolat naujinamą informaciją apie situaciją sostinės gatvėse. Kaip ketvirtadienį teigė „Grindos“ atstovai, jų tikslas – kad daugiau Vilniuje per liūtį nenuskęstų nė vienas automobilis.

Sostinės policija savo pranešime teigia, kad atidžiai stebi automobilių eismo padėtį, budi greta problematiškiausių vietų. Praėjusį antradienį Vilnių užtvindžiusi liūtis parodė, kad vienintelis būdas išvengti nepravažiuojamų miesto vietų – transporto srautus nukreipti kitu keliu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip išgyventi kelyje ir nepražudyti automobilio, kai ima tvinti miesto gatvės

Policija prašo gyventojų pastebėjus dėl lietaus sunkumų keliančias miesto vietas nedelsiant pranešti telefonu 112. Policijos teigimu, daugiausia problemų keliančios vietos mieste – Narbuto g. kalno papėdė ir Geležinio Vilko g., po Edukologijos universiteto žiedu.

Pavojingiausios, nepravažiuojamos Vilniaus gatvės per stiprias liūtis

Jeigu užklups itin stipri liūtis, savivaldybės atstovai rekomenduoja aplenkti šias gatvių atkarpas: Geležinio Vilko ties Edukologijos universitetu, T.Narbuto ir Sėlių gatvių sankirtą ties prekybos centru „Panorama“, Žalgirio gatvę ties Giedraičių g., P.Vileišio gatvę, Laisvės pr. ir Rygos gatvių sankirtą, Kareivių bei Žirmūnų g. sankirtą, venkite važiuoti Vakariniu aplinkkeliu.

Vairuotojams rekomenduojama pasirūpinti ne tik savo ir automobilio saugumu, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu: pasirinkti saugų greitį (kad neaplietų šalia esančio automobilio), padėti kitiems eismo dalyviams, jei tik įmanoma.

Apie įvykius galite pranešti visą parą veikiančiu sostinės avarinės tarnybos „Grinda“ telefonu 1355.

Naujausia informacija: situacija Vilniaus gatvėse

18.30 val. Ketvirtadienį sostinės avarinė tarnyba Vilniaus miesto gatvėse užregistravo 72 incidentus. Buvo pranešta apie:

Išplovas – 10 atvejų,
Įgriuvas – 17,
Užneštų lietaus kanalizacijos grotelių – 21,
Išplautus kelkraščius – 3,
Nuvirtusius medžius – 11,
Duobes – 4,
Išmuštus šulinių dangčius – 4,
Apsemtas gatves – 2.

Avarinės vietos lokalizuotos arba likviduotos, o visos Vilniaus miesto gatvės išvažiuojamos.

15.30 val. Per kelias valandas šiandien dieną vykusią liūtį sostinės avarinės tarnybos telefonu 1355 iki 14 val. 50 min. buvo pranešta apie 52 įvykius Vilniaus mieste:
• Išplovos – 4,
• Įgriuvos – 12,
• Užneštos lietaus kanalizacijos grotelės – 20,
• Išplauti kelkraščiai – 2,
• Nuvirtę medžiai – 8,
• Duobė – 3,
• Išmušti šulinių dangčiai – 3,
• Apsemtos gatvės – 2.

Daugiau nei pusė avarinių situacijų yra lokalizuota arba likviduota.

15.00 val. Šiuo metu visos gatvės išvažiuojamos, tačiau netrukus vėl laukiama liūties.

13.50 val. Paribio g. smėliu užnešta važiuojamoji kelio dalis. Slidu. Būkite atsargūs!

13.30 val. Verkių g., kur ties vienuolynu paplautas gruntas, vanduo bėga kelio paviršiumi. Budi ir eismą reguliuoja „Tiltuva“.

Vilniuje, ties Pramonės g. 24-uoju pastatu pravažiavimas įmanomas tik sunkiajam transportui – vairuotojai turėtų rinktis kitus maršrutus.

13.00 val. Kol kas apsemtų automobilių neužfiksuota, tvinsta tik Savanorių prospektas po Tūkstantmečio žiedu, eismas nukreipiamas jo viršumi.

Nuo liūties pradžios sostinės avarinė tarnyba sulaukė per 30 pranešimų: apie tai, kad mieste yra 8 nedidelės įgriuvos, 4 išplovos, 4 nuvirtę medžiai ne važiuojamojoje dalyje, informaciją gavo apie 4 atvirus šulinius.

12.05 val. pranešama apie išplovas S.Batoro g. žemiau degalinės, Anapilio ir Rokantiškių g. Kiekvieno didesnio lietaus atveju paplauti kelkraščiai čia užneša važiuojamąją kelio dalį, tad, važiuojant šiomis gatvėmis, būna slidu. Būkite atsargūs ir pasirinkite saugų greitį!

11.45 val. fiksuojama išplova Dzūkų g., smėlis ant važiuojamosios kelio dalies.

11.15 val. į problemines vietas išsiųsti pirmieji ekipažai, kurie stebi situaciją, valo beužsikemšančius lietaus nuotekų surinkimo trapus ir, reikalui esant, nukreipia eismą per neužtvindytas gatves.

Įprastai sostinės avarinės tarnyboje ištisą parą dirba iki 20 žmonių, jau dabar mobilizuojamos papildomos pajėgos. Priminsime, kad likviduojant prieš kelias savaites vykusios ekstremalios liūties padarinius likvidavo daugiau nei 100 žmonių, prieš kelias dienas per visą naktį dirbo beveik 70.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius