Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į pagalbą Ukrainai: žinomi autoservisai teikia pagalbą skubantiems ginti Tėvynės

Socialiniuose tinkluose žinomi Lietuvos lenktynininkai, turintys savo automobilių dirbtuves, pradėjo dalintis informacija, kaip jau padeda ar galėtų padėti Ukrainai.
M.Varža, R.Čapkauskas, B.Vanagas
M.Varža, R.Čapkauskas, B.Vanagas / 15min koliažas

Mindaugas Varža: lenkiu galvą prieš ukrainiečius, noriu jiems padėti

Žinomas ralio šturmanas ir būsimas Dakaro ralio dalyvis Mindaugas Varža paskelbė:

„Sunku nusakyti, kas dabar vyksta Ukrainoje. Neįmanoma jų paguosti ar užjausti iki galo nebūnant kovos lauko įkarštyje. Aš tikrai lenkiu galvą prieš ukrainiečių drąsą ir patriotizmą! Tikiuosi, tokioj situacijoj mūsų patriotizmas ir drąsa būtų ne mažesnė!

Todėl (...) MV servisas nuo pirmadienio suteikia visiškai nemokamą remontą Ukrainos piliečių automobiliams, kurie bėga nuo karo siaubo arba nori grįžti namo į Ukrainą!“.

Ramūno Čapkausko autoservisas

Lietuvos ralio ir žiedo meistras Ramūnas Čapkauskas, turintis autoservisą Kaune taip pat prisideda prie pagalbos Ukrainai.

Jis neatlygintinai suteikė savo „VW Golf“ Ukrainos vairuotojams, dirbusiems Lietuvoje, logistikos įmonėje. Ukrainiečiai išvyko ginti Tėvynės. Ramūnas Čapkauskas 15min pasakojo, kad jam net mintis nekilo prašyti pinigų už nenaują, „ūkyje naudotą“ automobilį.

„Jaučiuosi bent tiek prisidėjęs su savo komanda. Davėme automobilį, suteikėme galimybę ukrainiečiams pasiekti savo gyvenamąją vietą ir apsaugoti savo šeimas, ginti šalį.

Pasak ukrainiečių, zona, iki kurios jie turės važiuoti, labai karšta, vyksta dideli susirėmimai – Kryvyi Rihas, Dnipropetrovsko apskritis.

Sumontavome net raliui skirtas padangas, serviso vyrukai atliko techninę apžiūrą, kad ukrainiečiai kuo saugiau pasiektų tikslą ir ten galėtų saugiai važiuoti.

Kviečiu ir raginu visus savo draugus, kolegas, sportininkus prisidėti kas kuo galim. Nes tik mūsų vienybė padės nugalėti“, – rašo Ramūnas Čapkauskas.

Benediktas Vanagas padės perduoti visureigius

Benedikto Vanago komandos „Team Pitlane“ dirbtuvių specializacija – visureigiai. Todėl savo komandos patirtį B.Vanagas nori panaudoti techniškai parengiant padidinto pravažumo automobilius Ukrainos gynėjams.

„Jei turite techniškai tvarkingą visureigį ar mikroautobusą (visais varomais ratais) ir norite jį neatlygintinai perleisti Ukrainos gynėjams, mes užsiimsime papildomu jo paruošimu bei logistika.

Ką reikia žinoti. Kreipkitės tik jei apsisprendėte perduoti neatlygintinai. Ir tik techniškai tvarkingą automobilį (negalime rizikuoti gyvybėmis).

Techninė apžiūra nebūtina, juridiniai formalumai bus tinkamai sutvarkyti“, – rašo lenktynininkas.

Asmenine žinute B.Vanagas norinčių padėti prašo siųsti šią informaciją: savo telefono numerį, vietovę, kurioje yra automobilis, automobilio markę/modelį, nuotrauką.

B.Vanagas teigia veikiantis kartu su organizacija Blue / Yellow for Ukraine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius