Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įdomi statistika apie eismo spūstis

„Carbuzz“ pateikė įdomių duomenų apie transporto spūstis. Pavyzdžiui, Čikagos gyventojai 2 procentus savo gyvenimo praleidžia būtent nesibaigiančiose automobilių eilėse, spoksodami į priešais esančio automobilio duslintuvą.
Kinijoje nusidriekė beveik 100 km transporto kamštis
Transporto spūstis Kinijoje

Vairuojantis JAV pilietis per metus spūstyse vidutiniškai praleidžia apie dvi savaites, o net 47 proc. apklaustųjų atsakė, kad dėl tokių aplinkybių turėjo pakeisti savo planus.

Negana to, „Urban Mobility“ teigia, kad per metus šioje valstybėje automobiliai sudegina 14,7 mlrd. litrų degalų. Kad suprastumėte, kiek tai yra daug, atskleisime, jog toks degalų kiekis pompuojamas iš Aliaskos net 130 dienų.

Tačiau visa ši statistika atrodo kaip anekdotas, pažiūrėjus į pačių didžiausių spūsčių istoriją... 1980-aisiais Paryžiuje net 18 mln. automobilių sudarė sunkiai suvokiamą 175,4 km eilę – būtent šis įvykis fiksuojamas kaip didžiausia transporto spūstis pasaulyje. Antroje vietoje tituluojamas Berlynas. Čia 1990-aisiais nusidriekė 127,1 km ilgio 17 mln. automobilių eilė.

„Carbuzz“ paskelbė ir 10 miestų, kuriuose eismas yra blogiausias. Ši statistika gauta įvertinus daugybę kriterijų: pradedant nuo to, kiek laiko vidutiniškai žmogus praleidžia spūstyse, baigiant situacijomis, kada labai sulėtėjusios eismo sąlygos vairuotojus išvaro iš kantrybės, sukelia pyktį, stresą ir smarkiai kenkia susisiekimo sistemai.

Pirmąją vietą užima Meksikas, surinkęs 108 balus, antras – pietryčių Kinijos didmiestis Šendženas (98 balai), o trečias – minėtos šalies sostinė Pekinas (95 balai). Į dešimtuką papuola ir keletas Afrikos regiono didmiesčių bei Indijos miestai. 8, 9 ir 10 vietas atitinkamai užima Maskva, Milanas bei Paryžius.

„Carbuzz“ teigia, kad duomenys buvo pateikti šios kompanijos atstovų, kurie informaciją surinko savo jėgomis. Tačiau šaltinis juokauja, kad tyrėjams sėkmingai atsiuntus duomenis, jie vis dar stovi kokioje nors spūstyje, Viduriniuosiuose Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius