Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Ilinojaus valstijos valdžia svarsto leisti motociklininkams važiuoti šviečiant raudonam šviesoforo signalui

Tikriausiai manote, jog tai paprasčiausiai kvaila, bet tokia problema egzistuoja iš tikrųjų. JAV baikeriai susiduria su nepatogumais, laukiant žalio šviesoforo signalo.
Raudonas šviesoforo signalas
Raudonas šviesoforo signalas / sxc.hu nuotr.

Įsivaizduokite tokią situaciją: sustojate su savo motociklu prie sankryžos, degant raudonai šviesai. Jums važiuoti leidžiama tik degant žaliai šviesai, taigi pasikinkote savo kantrybę ir laukiate, laukiate ir dar kartą laukiate...

Šviesoforų spalvas perjunginėjantys davikliai nepastebi smulkaus motociklo, todėl laukti, kartais atrodo, reikia visą amžinybę. Dažnas motociklininkas, tokiu atveju, apsidairęs bei įvertinęs padėtį, važiuoja net ir šviečiant raudonam signalui, rizikuodamas patekti tiesiai į policijos glėbį.

Taigi, Ilinojaus valstijos valdžia svarsto apie šios problemos sprendimą. Vienas iš galimų variantų – įvertinus padėtį bei nusprendus, jog yra pakankamai saugu, leisti važiuoti degant net draudžiamam šviesoforo signalui.

Žinoma, jeigu vietos valdžia priims tokią tvarką, šis sprendimas bus taikomas tik miestuose, turinčiuose mažiau nei 2 mln. gyventojų. Taip pat jų laukia kita nelengva užduotis: valdžia privalo išsiaiškinti, kiek laiko turėtų motociklininkai laukti leidžiančio važiuoti signalo bei, jam neužsidegus, važiuoti degant raudonai šviesai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius