Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškirtinės „Nissan Juke“ išvaizdos paslaptis – dvi moterys, spalvų ir dizaino kūrėjos

Londono centre, „Nissan Design Europe“ būstinėje darbuojasi dvi ryškios asmenybės – drąsios ir kūrybingos moterys, sukūrusios naujojo „Nissan Juke“ išvaizdą. Apibendrindamos daugiau nei 30 metų studijos darbo patirtį, „Nissan“ spalvų dizainerė Lesley Busby ir medžiagų bei apdailos dizainerė Carine Giachetti semiasi įkvėpimo iš jas supančio pasaulio. Siekdamos išlaikyti „Nissan“ tradicijas, moterys per porą metų sukūrė naują šedevrą, kuriam įkvėpė ir senoji Londono architektūra, ir modernūs Sičio pastatai.
Nissan Juke dizaino kūrėjos: Lesley Busby ir Carine Giachetti
Nissan Juke dizaino kūrėjos: Lesley Busby ir Carine Giachetti / Nissan nuotr.

Lesley ir Carine dirba studijoje Londono centre. Jos neslepia, kad kūrybai ir drąsioms mintims jas įkvepia aplinka. Juk čia pat, Londone, ranka pasiekiamos ir modernaus meno galerijos, ir įspūdinga architektūra, žavinti pasaulį. Tad neatsitiktinai būtent čia gimė pirmos ir antros kartos „Nissan Juke“ – išraiškingas ir revoliucingas modelis, mažų miesto visureigių segmento pradininkas. Carine ir Lesley buvo atsakingos už antros kartos „Juke“ dizaino ir spalvų naujoves.

Tai – didelė atsakomybė. Juk, 2010 m. pasirodžius pirmajai „Juke“ kartai, šis automobilis į pirkėjų sąmonę įsirėžė kaip išskirtinis, nepanašus į jokį kitą, maištautojas.

Toks originalumas mažų visureigių segmente labai pasiteisino, todėl, kuriant antros kartos „Juke“, reikėjo išlaikyti ir pamatines vertybes, ir nustebinti naujais dalykais. Tad „Nissan Juke“ tam tikra prasme visai kaip Londono architektūra, kurioje dera ir modernios formos, ir šimtmečių tradicijos.

„Vairuotojų lūkesčiai per daugelį metų išaugo, jie nori ir tobulo dizaino, bet kartu ir išskirtinumo, naujų atspalvių, – sako Lesley. – O spalva – tai stebuklas. Ji suteikia gyvybės bet kuriam daiktui ar produktui“.

VIDEO: Vilnietė Algė vairuoja „Nissan JUKE“. Kaip ji vertina naująją jo versiją.

Lesley Busby dirba „Nissan“ jau 25-erius metus. Tai – didelė patirtis. „Kiekviena mūsų gyvenimo diena Londone kupina spalvų, tai labai ryškus miestas. Įkvėpimo semiamės iš pačių netikėčiausių detalių. Juke yra savito charakterio automobilis, jo savitumą turi pabrėžti ir spalva“, – sako moteris.

Lesley ir jos kolegė Carine, penkerius metus Paryžiuje studijavusi Mados dizainą – darbšti, susistygavusi komanda. Jos viena kitą papildo.

„Automobilio salonui parinkome ypatingas medžiagas: Alcantara odos elementai, sėdynių raštas, ryškios apdailos siūlės. Eksterjere kūrėme naujus atspalvius, kad automobilis išsiskirtų iš kitų. Taip atsirado Fuji Sunset Red. Mums Juke yra Nissan šeimos maištininkas, todėl jis turi būti pastebimas“ , – sako Carine.

„Spalva yra puiki galimybė sustiprinti produkto DNR. Ypač svarbus pirmasis įspūdis“, antrina Lesley.

Carine sako, kad šis, antros kartos „Juke“ yra šių dviejų moterų dalis. Todėl labai smagu, kad pavyko jį sukurti tokį išraiškingą ir savitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius