Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinko lietuviškos vairavimo kultūros „perlų“ trejetuką

Vėl užkišo, staigiai sustabdė automobilį prieš pat nosį arba piktybiškai neleido persirikiuoti. Su chamišku elgesiu kelyje yra tekę susidurti daugeliui vairuotojų. Deja, chuliganiškas elgesys rodo ne tik nepagarbą, bet neretai skaudžiai paveikia ir kitus eismo dalyvius. Kur ir kaip mokoma vairavimo kultūros? Ar tikrai iki vakarietiškos vairavimo kultūros mums dar labai toli?
LRT laidos stop kadras
LRT laidos stop kadras

Vairavimo kultūra – neišsemiama tema ir nuolatinis diskusijų objektas. Vieni kelyje dažnai jaučiasi tarsi kovos ringe. Kiti tik dūsauja, lygindami mūsų ir, pavyzdžiui, Londono vairuotojų manieras. O yra žmonių, kurie vaizdo registratoriais fiksuodami tokius vaizdelius sako, kad situacija pagerės tik pasikeitus dar vienai kartai.

Vairavimo mokyklų atstovai sako, kad iš 40 valandų kultūringo vairavimo mokymui skiriama vos viena valanda. Jei apie kultūringą vairavimą mokyklose net nekalbama, ar tai – normalu? Juk matydami chuliganišką nepagarbų elgesį kelyje, daugelis akmenis mėto būtent į vairavimo mokytojus, o šie, savo ruožtu, kartais – į egzaminuotojus.

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vairuotojai išrinko vairavimo kultūros „perlų“ trejetą. Apie tai žiūrėkite reportaže.

VIDEO: Išrinko lietuviškos vairavimo kultūros „perlų“ trejetuką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius