Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istoriniu ZAZ 965 su „antiviruso“ lipduku po Vilnių važinėjantis verslininkas – apie savo misiją

15min jau rašė apie istorinį automobilį – ZAZ 965 „Zaporožec“, apklijuotą agitaciniais lipukais „Mes tave nugalėsime“. Šis pažadas adresuojamas mūsų gyvenimus sukausčiusiam koronavirusui.

Tiesa, po šiuo padrąsinančiu šūkiu pasirašo Karlas. Tai – ne vairuotojo vardas, taip pavadintas pats ZAZ 965. Kodėl automobiliui duotas toks vardas, skaitykite čia.

Sena meilė nerūdija

15min pakalbino šio automobilio, važinėjančio po Vilnių ir drąsinančio žmones, savininku Tadu Vitkevičiumi. Tai – verslininkas, įmonės „Vilduja“ vadovas ir bendrasavininkis, seną „Zaporožietį“ įsigijęs prieš penkerius metus.

Kam to reikėjo? Tokio paties modelio ZAZ 965 buvo pirmasis Tado Vitkevičiaus automobilis 1977 m. Sentimentai niekur nedingo, todėl „Boružėle“, „Kupriuku“ ar „Kurmiuku“ dažnai vadinamas automobilis atsidūrė idėjų nestokojančio verslininko garaže.

Tadui pasisekė. Rado nenaudotą seną ZAZ variklį ir turi gerą kolegą, kuris išmano apie automobilius. Todėl istorinio automobilio techninė būklė – visad puikiai tinkama svarbioms misijoms atlikti.

„Turiu ir daugiau svajonių: tai senas motociklas Emka, Fiat 500 (jį sovietai nukopijavo, gamindami ZAZ) ir GAZ 69“, – atvirauja Tadas.

Nuo ralio iki Baltijos kelio renginių

ZAZ 965 įvairiuose istorinių automobilių raliuose (juos organizuoja Valdas Vilūnas) ir kituose viešuose renginiuose dalyvauja jau trejus metus. Įsivaizduojate, kaip toks „Kupriukas“ važiuoja slalomą? Juk gali apvirsti...

O štai pernai, rugpjūčio 23 d. „Zaporožietis“ atrodė vėl kitaip – Tadas juo važiavo į Baltijos kelio 30-mečio renginius.

„Mano brangus nesenstantis Tėvelis pavaro iš širdies. Baltijos kelio 30-mečiui paminėti atsirestauravo savo pirmąjį automobilį ir negali pas mane išgert kavutės, čiut spėjau kieme dar jį nusifotkint (nebėr laiko!), nes nesvarbu, kad rūkdamas, bet visu gazu su tuo zapu rauna susikabinti su tauta“, – rašė žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė, Tado dukra „Facebook“ paskyroje ir publikavo šiuos vaizdus:

Tikroji ZAZ 965 misija

Tačiau Tadas, kaip supratote, „Boružėlei“ yra numatęs kitokią misiją – visuomeninę. Savaitę prieš Velykas pradėjo drąsinti tautą važinėdamas šiuo automobiliu gatvėmis. Tiksliau, palikdamas jį ilgesniam laikui gerai matomose vietose.

„Šeštadienį prieš Velykas ankstų rytą automobilį pastačiau prie Katedros aikštės. Ten mėlyna zona, tai sumokėjau už stovėjimą visą dieną. Norėjau, kad žmonėms būtų linksmiau, sustiprinti jų dvasią“, – aiškino Tadas savo misiją.

Bet, kaip nesunku nuspėti pamačius Gabijos Vitkevičiūtės nuotraukas, buvo ir kitų akcijų – Kovo 11-osios ir Vasario 16-osios, kai „Kupriukas“ pasidabindavo trim lietuvių širdžiai mielom spalvom.

„Visas mano idėjas puikiai įgyvendina ir automobilį papuošia dailininkas Marius Daraškevičius. Tiesa, šį kartą norėjau automobilį apipavidalinti pagal S.Šaltenio pjesę, tik truputėlį pakeitęs pavadinimą Škac, mirtie (korona), visados škac!“, – pasakojo Tadas.

Mintis – palikti automobilį gatvėje žmonėms pasigrožėti ir ūpui pakelti.

Tiesa, yra vienas dalykas, kuris Tada Vitkevičių nustebino. Tai – žmonių reakcijos:

Feisbuke mačiau daugybę savo automobilio nuotraukų ir nė viena nėra mano daryta“.

G.Vitkevičiūtės nuotr./Tado Vitkevičiaus ZAZ
G.Vitkevičiūtės nuotr./Tado Vitkevičiaus ZAZ

Tačiau Tadas nė nemano sustoti – kai tik bus galima, keliaus per Lietuvą padėkoti medikams už nuveiktą didelį darbą:

„Kai baigsis visas šitas triukšmas, važiuosime bent jau per didžiausius miestus, sustosime prie ligoninių. Žada prisijungti ir draugas su motociklu“.

Tai nėra tušti žodžiai. Tadas ir pats prisideda prie labdaros – Lietuvos medikams žada išdalinti apsaugos priemonių:

„Šanchajuje į lėktuvą jau kraunama respiratorių siunta. Man smagiau ne pinigus, o daiktą atiduoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius