-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kam reikalingi raudoni stulpeliai Vilniuje, Pilaitės prospekte

15min sulaukė skaitytojų klausimų: ar Vilniaus valdžia vėl platins užsikimšusį Pilaitės prospektą? Tačiau savivaldybė paaiškino, kad raudonos spalvos kuolelių čia pristatyta dėl kitos priežasties.
Pilaitės prospekto rekonstrukcija
Pilaitės prospekto rekonstrukcija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Neringa Kolkaitė, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė paaiškino, kad šitaip savivaldybės samdyta įmonė ruošiasi pagerinti dviratininkų gyvenimą.

Juk neveltui ši savaitė – darnaus judumo. Taigi, pasak specialistės, šioje vietoje savivaldybė ruošiasi dviračių takų tiesimui – nuo Sietyno iki Laisvės prospekto.

Iki kitų metų vasaros nutiesus šią jungtį raudono asfalto dviračių takas ir šaligatvis nusidrieks per visą beveik 4 km ilgio Pilaitės prospektą. Sostinės savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo bendrovė „Eurovia Lietuva“. Šio tako įrengimui skirta 841 tūkst. eurų.

Vilniaus vicemero Vytauto Mitalo teigimu, tai bus pagrindinė Vilniaus vakarinės dalies dviračių ir pėsčiųjų tako jungtis su miestu, kuria galės naudotis keliasdešimt tūkstančių Pilaitės, Karoliniškių, Justiniškių, Viršuliškių dviratininkų ir pėsčiųjų. Naujas takas susijungs su jau nutiestais takais palei Laisvės prospektą ir ką tik baigta atkarpa Justiniškių gatvėje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius