Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kaip atrodo Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos iš paukščio skrydžio

Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybos pradėtos lygiai prieš du mėnesius. Per tą laiką intensyviausiai vyksta grunto kasimo darbai – jau iškasta daugiau nei pusė viso reikalingo grunto, o tai sudaro apie 600 tūkst. kub.m. Kviečiame pažiūrėti iš viršaus, kaip atrodo statybų aikštelė spalio 5 dieną.

Vilniaus vakarinis aplinkkelis turėtų būti baigtas kitų metų pabaigoje arba 2017-ųjų pradžioje. Kol kas daugiausia kasamas gruntas, netrukus bus pradėti ir aukštos įtampos linijų iškėlimo darbai, įrengiami pamatai statiniams.

Iš viso šioje vakarinio aplinkkelio atkarpoje suplanuota nutiesti 5,4 km ilgio greito eismo kelią, pastatyti 6 viadukus ir vieną pėsčiųjų tiltą.

Skaičiuojama, kad investicijos į III etapą bus apie 89,692 mln. eurų, iš jų – 84,776 mln. – Europos Sąjungos lėšos, likusi dalis – savivaldybės.

Vakarinio aplinkkelio statybos prasidėjo 2009 metais transporto mazgu ties Lazdynais. Du etapai jau baigti, leidžiantys pravažiuoti nuo Gariūnų tilto iki Pilaitės prospekto ir dar truputį toliau. III etapas startavo liepos 27 dieną, o pabaiga numatoma 2016-ųjų pabaigoje arba 2017 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius