Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas bendro tarp „Fiat“ ir sportiškojo mažylio „Abarth“?

„Autobrava“, savo portfelyje turinti penkis automobilių prekės ženklus, tapo oficialia tiesiogine „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) koncerno gaminamų „Abarth“ automobilių importuotoja Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, rašoma pranešime.
Pristatomas „Abarth“ automobilis
Pristatomas „Abarth“ automobilis / Gamintojo nuotr.

„Nepaisant augančio pasaulinio SUV populiarumo, mažų kompakitiškų miesto auomobilių šlovė taip pat neblėsta. „Modus Group“ automobilių verslo porftelyje siekiame išlaikyti balansą tarp pačių įvairiausių vairuotojų poreikių, tam renkamės įdomius, turtingą istoriją turinčius ir visame pasaulyje mėgstamus prekių ženklus. Tikime, kad miestiečių poreikius patenkins maži ir manevringi, tačiau galingi „Abarth“ modeliai“, – sako „Autobrava“ direktorius Laurynas Žukauskas.

„Abarth“ yra šeštasis „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) koncerno prekės ženklas įmonės portfelyje. Pamatyti ir išbandyti „Abarth“ automobilius bus galima balandžio mėnesį, „Autobrava Motors“ atstovybėse, o jų užsakymai Lietuvoje galimi jau dabar. Latvijoje prekybos startas planuojamas antrą metų ketvirtį.

Į „Fiat“ šeimos atstovus panašūs „Abarth“ prekės ženklo automobiliai išsiskiria tuo, jog yra gerokai sportiškesni: turi galingesnį variklį, platesnį interjero detalių pasirinkimą ir kitokią automobilio spalvų schemą. Iki 180 arklio galių turintys varikliai leidžia įsibėgėti iki 100 km per 6,7 sek., kai tuo tarpu „Fiat“ modeliai – per daugiau nei 10 sek. Tai sportiniai automobiliai, pritaikyti miesto gyventojams – idealiai tinkantys tiek važiavimui mieste, tiek ir greitkelyje.

„Autobrava“ prekiaus „Abarth 595“ ir „Abarth 595 Turismo“ modeliais su šešiomis skirtingomis konfigūracijomis, pasižyminčiu puikia reputacija tarp sportinių automobilių mėgėjų. Šiemet, jau penktus metus iš eilės, „Abarth 595“ prestižinio vokiečių žurnalo „Auto, Motor und Sport“ skaitytojų buvo pripažintas importuotų mini automobilių kategorijos nugalėtoju. Automobilis yra pelnęs ir daugybę kitų apdovanojimų, tarp kurių – geriausio automobilio miesto automobilio kategorijoje Ispanijos „Best Cars Awards 2019“ apdovanojimuose, geriausio automobilio mažų sportinių automobilių kategorijoje „Qatar Car of the Year“ apdovanojimuose ir kt.

„Abarth & C“ istorija – įspūdinga. Dar 1949 m. šį prekės ženklą įkūrė lenktyninkas Carlo Abarth. Pirmoji jo pagaminta transporto priemonė buvo „204 A Roadster“ – automobilis rėmėsi „Fiat 1100“ modeliu, tačiau buvo galingesnis ir greitesnis. Jis iš karto laimėjo Italijos „1100 Sport“ čempionatą bei „Formulę 2“. Vos per kelerius metus „Abarth & C“ išaugo iki 375 darbuotojų, o 1971 m. įmonę nupirko „Fiat“. Carlo įrodė, kad ir maži automobiliai gali būti patikimi, greiti bei sportiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius