Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis – apie šaligatvių tvarkymo vajų Kaune: „Pėsčiųjų saugumas nerūpi – kažkoks chaosas“

„Širdis džiaugiasi, kad šaligatviai tvarkomi, bet ar tai vyksta civilizuotai?“ – tokį klausimą iškėlė į 15min besikreipęs kaunietis Linas (vardas pakeistas). Pasak jo, šaligatviai Kaune tvarkomi atsižvelgiant į rangovų, o ne miestiečių interesus. „Pėsčiųjų saugumas nelabai rūpi. Užsigriebė per daug vienu metu. Kažkoks nevaldomas mastas“, – teigė Linas. Kauno miesto savivaldybė chaoso neįžvelgia.
Šaligatvių remontas Kaune
Šaligatvių remontas Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak kauniečio Lino, dėl jau kurį laiką besitęsiančių šaligatvių tvarkymo darbų Kauno centrinėse gatvėse, žmonės verčiami eiti arba tarp išrausų, arba važiuojamąja kelio dalimi, tinkamai jos neatitvėrus. O tai, kauniečio teigimu, nėra taip sudėtinga padaryti: atitveri metro pločio juostą pėstiesiems ir tinkamai ją pažymi.

„Žvelgiant į išraustą visą miesto centrą, apie pėsčiųjų saugumą sunku kalbėti. Ypač apie neįgaliuosius, mamas su vežimėliais. Kur jiems dingti? Pamenu, buvo kalbama, kad vieną pusę iš pradžių tvarkys, tuomet kitą, bet dabar jau akivaizdu, kad spjovė į viską.

Pasižiūrėkite į K.Donelaičio, Gedimino gatves. Užsigriebia tokiomis atkarpomis, kurios neįveikiamos. Pvz., šaligatvis ties Kauno choraline sinagoga. Dar vienos pusės toli gražu net neįpusėjo tvarkyti, o jau praardė ir paliko išraustą antrą. Darbų organizavimas apgailėtinas arba, kitaip sakant, daromas tik į vykdytojo interesus žiūrint, bet ne į miestiečių“, – nuomonę išsakė Linas.

Anot jo, visi taip džiaugiasi pačiu veiksmu, pagaliau tvarkomais šaligatviais, kad sutinka net su necivilizuotomis sąlygomis.

Linas – ne vienintelis, besiskundžiantis ne itin sklandžiu šaligatvių remontų organizavimu. Nusiskundimų apstu ir Lietuvos pėsčiųjų asociacijos „Facebook“ profilyje.

15min fotomonatažas/Pranešimai Lietuvos pėsčiųjų asociacijos socialiniame profilyje
15min fotomonatažas/Pranešimai Lietuvos pėsčiųjų asociacijos socialiniame profilyje

Paklaustas, kodėl nuspręsta vienu metu išardyti tokį šaligatvių kiekį, kai šalia dar rekonstruojama ir atitverta Centro širdis – Laisvės alėja, Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, kad jokio chaoso nėra, praeiti pėstiesiems visur galima.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šaligatvių remontas Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šaligatvių remontas Kaune

„Tiesiog didelis darbų mastas. Nėra, kad dirbtų vienas rangovas: nuimam vienas plyteles ir uždedam kitas. Tvarkomas ir kontaktinis tinklas. Reikia užbaigti kontaktinio tinklo pamatų įrengimą, sumontuoti atramas, išdėti gatvės apšvietimo kabelius. Todėl, kol nededamos plytelės, klaidingai atrodo, kad darbai nevyksta. Tiesiog tų darbų numatyta daugiau atlikti, apimtis didelė. Ten, kur išardyti šaligatviai, išpilta skalda, tad praėjimas galimas ir įmanomas. Pavyzdžiui, minimoje Gedimino gatvėje, vienoje jos pusėje, plytelės jau sudėtos“, – tikino A.Pakalniškis.

Jis pažadėjo griežčiau pasikalbėti su rangovais, kad šie užtikrintų kuo geresnes sąlygas pėstiesiems. Šaligatvių remonto miesto centre darbus planuojama užbaigti iki vasaros pabaigos.

„Atsiprašome už nepatogumus, bet Kaunas tvarkosi“, – komentarą užbaigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius