Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno „gėda“ – palijus ilgiausios gatvės šaligatvis įveikiamas tik su botais

Kauno kelių būklė – dažnas diskusijų objektas. Ne išimtis ir bene ilgiausia miesto gatvė – Savanorių prospektas. Redakciją pasiekė skundas, kuriame kaunietis atkreipia dėmesį į skirtingą šio prospekto šaligatvių būklę: yra tokių atkarpų, kurios netvarkytos dešimtmečius ir primena labiau žvyruotą keliuką. Palijus šios vietos tampa sunkiai prabrendamos. Savivaldybė tam sutvarkyti lėšų neatranda.
Itin nusidėvėjęs Savanorių prospekto Kaune šaligatvis
Itin nusidėvėjęs Savanorių prospekto Kaune šaligatvis / Skaitytojo Vilmanto nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Laiške redakcijai gyventojas Vilmantas atkreipė dėmesį į lyg iš lopų sulopytą Savanorių prospekto, kuris driekiasi 7,61 kilometro (pagrindiniai miesto vartai atvažiuojantiems iš Vilniaus), pėsčiųjų šaligatvį, tiksliau, atkarpą nuo Taikos prospekto iki Birželio 23-iosios gatvės.

Anot jo, visa likusi dalis iki miesto ribos yra gana geros būklės, nežiūrint į tai, kad šaligatvio būklė – labai įvairi: truputis trinkelių, truputis plytelių, vietose – asfalto.

„Bet ta dalis yra mažiau ar daugiau suremontuota, o minėta atkarpa – tiesiog tragiška. Palijus, ties Savanorių pr. 258 namu šaligatvis tampa prabrendamas nebent su guminiais batais, – skunde rašė gyventojas. – Žinoma, galima eiti kitoje gatvės pusėje esančiu suremontuotu šaligatviu, bet jis toks siauras, kad, prasilenkiant pėstiesiems, tenka nuolat dėl pravažiuojančių dviratininkų žvilgtelėti per petį.“

Kaunietis užsiminė, kad 2019 metais dėl šios šaligatvio atkarpos remonto jau kreipėsi į miesto savivaldybę, tačiau sulaukė atsakymo, kad finansavimas tam nėra skirtas.

„Šaligatvio atkarpos, kurios danga nebuvo keista nuo tarybinių laikų, ilgis yra apie 900 metrų. Ypač nuostabą kelia tos vietos, kur jau kelis dešimtmečius nėra net asfalto dangos, o tiesiog sutrypta žemė, žvyras“, – laiško pabaigoje stebėjosi gyventojas, pavadinęs tai miesto „gėda“.

Kaip 15min teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, minėtos Savanorių prospekto atkarpos tvarkymas planuojamas, tačiau kol kas tam nėra numatyta lėšų.

Pasak jo, minėtoje atkarpoje savivaldybė planuoja tvarkyti ne tik šaligatvius, bet ir atnaujinti važiuojamąją kelio dalį.

Skaitytojo Vilmanto nuotr./Itin nusidėvėjęs Savanorių prospekto Kaune šaligatvis
Skaitytojo Vilmanto nuotr./Itin nusidėvėjęs Savanorių prospekto Kaune šaligatvis

Savivaldybės atstovas paaiškino, kad tvarkymo pirmenybę turi tos gatvės, kurių būklė yra prasčiausia. Šiuo metu neva jau yra sutvarkyta didelė dalis centrinių Kauno miesto gatvių, todėl kelių tvarkymo darbai toliau persikels į atokesnes miesto vietas.

15min primena, kad šiuo metu vairuotojai Kaune susiduria su bene didžiausiu iki tol buvusiu eismo iššūkiu – tvarkoma centrinė Pilies žiedinė sankryža, bus remontuojamos P.Vileišio tilto deformacinės siūlės, atnaujinamos Kauno pilies žiedo, Šauklių bei Šv. Gertrūdos gatvių važiuojamosios dalys ir šaligatviai.

Darbus savivaldybė planuoja užbaigti iki šių metų rugsėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius