-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaziuko mugė Vilniaus centre: vieniems – šventė, kitiems – galvos skausmas

Penktadienį, kovo 3-ąją, Vilniaus centrą okupuos tradicinė Kaziuko mugė. Tačiau kol vieni džiaugsis galimybe įsigyti molinuką, verbą, riestainį, paklausyti liaudiškos muzikos ar tiesiog pasistumdyti minioje, kiti suks galvą, kaip pasiekti savo darbo vietą ar išvažiuoti iš namų. Šventės, kurių metu uždaroma dalis sostinės centro gatvių, yra nemenkas galvosūkis jose gyvenantiems ir dirbantiems.
Antroji Kaziuko mugės diena
Kaziuko mugė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Esu pasibaisėjęs visišku Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojų aplaidumu ir neatsakingumu“, – atsidūsta Jonas (pavardė redakcijai žinoma), galvodamas apie savaitgalį vyksiančią Kaziuko mugę sostinės centre.

Informavo iš anksto

Informacijos apie būsimus ribojimus vis dėlto yra. Vilniaus miesto savivaldybė iš anksto informavo, kad kovo 3–5 d. organizuojama Kaziuko mugė vyks Gedimino prospekte, T.Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio, Aukštaičių (dalyje tarp Maironio ir Paupio gatvių), Pilies ir Didžiojoje gatvėse, Vokiečių gatvės neporinių namų pusėje, Rotušės aikštėje, Tymo kvartale, Odminių ir Konstantino Sirvydo skveruose.

„Kaip įprastai, Kaziuko mugės metu keisis kai kurie viešojo transporto maršrutai ir bus ribojamas transporto eismas: nuo kovo 2 d. 19 val. iki kovo 6 d. 6 val. draudžiamas transporto eismas Gedimino prospektu, o nuo kovo 3 d. 6 val. iki kovo 6 d. 6 val. – T.Vrublevskio, Šventaragio, Pilies, Didžiąja (ir aplink Rotušės aikštę), Barboros Radvilaitės, Maironio gatvėmis ir Aukštaičių gatvės dalimi (tarp Maironio ir Paupio gatvių) bei Vokiečių gatvės neporinių namų pusėje ir jų prieigose“, – teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

Visa tai, pasak Vilniaus savivaldybės, esą neturėtų sudaryti beveik jokių nepatogumų gyvenantiems Senamiestyje – gyventojams išduoti leidimai statyti automobilius mokamose automobilių stovėjimo vietose mėlynojoje ir raudonojoje zonose visos Kaziuko mugės metu (nuo kovo 2 d. 19 val. iki kovo 6 d. 6 val.) galios ir kitose vietinės rinkliavos zonose.

Vilniaus m. sav. nuotr./Eismo draudimų schema Kaziuko mugės metu
Vilniaus m. sav. nuotr./Eismo draudimų schema Kaziuko mugės metu

Kaip išvažiuoti iš Tilto gatvės?

Tačiau Tilto gatvėje dirbantis vilnietis nesutinka, kad problemų nebus. „Esame įsikūrę Tilto gatvėje, kurioje įprastai yra vykdomas vienpusis eismas, t. y., į Tilto gatvę įvažiuojama nuo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro ir išvažiuojama į Gedimino pr. arba T.Vrublevskio g. Kaziuko mugės metu tiek Gedimino pr., tiek T.Vrublevskio g. bus uždaryti. Kyla klausimas, kur mums išvažiuoti?“ – apie laukiantį galvosūkį kalbėjo Jonas.

Vilniaus miesto savivaldybė, anot Jono, niekur nėra pateikusi informacijos, kur bus galima važiuoti. Jis kreipėsi su prašymu, kaip Kaziuko mugės metu bus vykdomas eismas Tilto gatvėje, į Vilniaus miesto savivaldybę. Pirmoji iš Eismo valdymo centro atėjusi žinia nuramino: vilnietis žodžiu buvo informuotas, kad Kaziuko mugės metu Tilto g. bus vykdomas dvipusis eismas. Tačiau paprašius eismo organizavimo schemos, buvo atsakyta, kad tokios nėra, ir nurodyta kreiptis į savivaldybės Eismo valdymo poskyrį.

Esame įsikūrę Tilto gatvėje, į kurią įvažiuojama nuo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro ir išvažiuojama į Gedimino pr. arba T.Vrublevskio g. – sakė Jonas.

„Ten atsakingas darbuotojas nurodė, kad Tilto gatvėje vis dėlto liks vienpusis eismas, o išvažiuoti bus galima Radvilų gatve, kurioje bus dvipusis eismas (įprastai vienpusis). Paprašius pateikti Kaziuko mugės metu galiosiančią eismo organizavimo schemą, buvau informuotas, kad „nereikalingi“ ženklai bus „uždengti“ ir jokių schemų nereikia“, – pasakojo Jonas.

Jis teigė siuntęs klausimus ir el.paštu e.vicemeras@vilnius.lt, kreipėsi į savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vadovą Tomą Kamaitį bei Miesto ūkio ir transporto departamento direktorių Virginijų Paužą, tačiau atsakymo esą nesulaukė.

„Kyla klausimas: ar Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai tokie užimti, kad neturi laiko aiškiai miestiečiams pateikti informaciją, kaip vyks transporto judėjimas mugės metu? O gal jie nemoka ruošti schemų? O dar įdomiau – jei vadovaujantis „nereikalingais“ ir „uždengtais“ kelio ženklais įvyks avarija, bus sužaloti žmonės, ar Vilniaus miesto savivaldybės atsakingi darbuotojai prisiims už tai atsakomybę?“ – klausė Jonas.

Schemos bus

Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vadovas Tomas Kamaitis 15min užtikrino, kad tokios schemos yra, jos bus dar koreguojamos ir tikrai pateiktos vilniečiams, kuriems teks spręsti uždavinį, kaip pasiekti namus ar darbovietę uždarytose gatvėse ir šalia jų.

Atvažiuojantys į Tilto gatvę iš jos išvažiuoti Kaziuko mugės metu galės per Radvilų gatvę, kurioje paprastai yra eismas leidžiamas nuo Žygimantų gatvės į Tilto gatvę, o per mugę bus atvirkščiai.

Eismo organizavimas Kaziuko mugės metu
Eismo organizavimas Kaziuko mugės metu

Dar viena problemiška vieta – Totorių, Vilniaus gatvių kampas, kadangi pastaroji šiuo metu uždaryta remontui. Mugės metu laikinai bus atšaukta vienpusio eismo tvarka Totorių gatvės dalyje tarp Labdarių ir Liejyklos gatvių. Labdarių, Odminių gatvių gyventojai privažiuoti galės tik Islandijos, Vilniaus, Liejyklos gatvėmis įvažiuodami į Totorių gatvę link Labdarių, Odminių gatvių.

„Labai svarbu yra sekti eismo pakeitimus“, – teigė T.Kamaitis.

Mugės metu laikinai bus atšaukta vienpusio eismo tvarka ir Bokšto gatve, čia gyventojai galės privažiuoti iš Subačiaus gatvės pusės. Tačiau šie pakeitimai nereiškia, kad čia važiuoti galės visi norintys – tvarka galios tik gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius