Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Keliuose žūsta vis daugiau: specialistai ieško priežasčių

Šiais metais Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 110 žmonių – tai 11 daugiau negu per tą patį laikotarpį pernai. Policija pastebi, kad saugumo priemonių diegiama vis daugiau, o neblaivių vairuotojų mažėja, tad liūdną statistiką greičiausiai lemia paprasčiausias neatidumas ir nepamatuota rizika.
Naujai paženklinta žiedinė sankryža
Žiedinė sankryža / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per savaitę iki praėjusio ketvirtadienio šalies keliuose įvyko 79 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 8, sužeisti 88 žmonės. Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, įvyko dešimčia eismo įvykių daugiau, žuvo 5-iais žmonėmis daugiau.

Bet kokiu atvejų 14 procentų daugiau žuvusių Lietuvos keliuose – tai verčia sunerimti.

Statistika rodo, kad eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės, skaičius pastaraisiais metais mažėjo, kaip ir eismo įvykių skaičius dėl neblaivių vairuotojų kaltės – šių per metus sumažėjo ketvirtadaliu. Liūdną paskutinių dienų statistiką pareigūnai sieja tik su vasariškais orais eismo dalyvių išsiblaškymu.

„Šie skaičiai iš tikrųjų šoktelėjo būtent per pastarąsias dvi savaites. Tai nėra labai dideli skaičiai, bet bet kokiu atvejų 14 procentų daugiau žuvusių Lietuvos keliuose – tai verčia sunerimti“, – sako Kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius