Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kia“ kuria savo „Hummer“: šarvuočiuose naudos 7 l dyzelinius variklius

Korporacija KIA Motors papasakojo apie Korėjos vyriausybės užsakymu kuriamą naują karinę techniką. Šį didžiulį projektą finansuoja šalies armija ir pats gamintojas.
KIA kuria karinius šarvuočius
KIA kuria karinius šarvuočius / KIA nuotr.
Temos: 2 KIA Šarvuotis

Pirmiausia KIA planuoja sukurti standartinę platformą, leisiančią pakeisti dabartinius 2,5 t ir 5 t keliamosios galios automobilius bei pradėti visiškai naujų penkiatonių šarvuočių gamybą. Prototipai bus sukurti dar šiemet, o 2021-ais kariškiai galės pradėti jų bandymus, rašo Trucker.

Planuojama, kad kariuomenė naują transportą gaus iki 2024-ųjų. Šie automobiliai gaus 7 l tūrio dyzelinius variklius, automatines pavarų dėžes ir gausybę papildomos įrangos, įskaitant parktronikus, 360 laipsnių kampu leidžiančias matyti kameras ir palydovinę navigaciją.

Toliau bus bandoma sukonstruoti savo Humvee analogą. Tai turėtų būti visureigis su atviru kėbulu, kurio gamybai bus panaudota visureigio Mohave rėmą. Tikimasi, kad bus sukurta ne tik karinė, bet ir civiliams nuotykių mėgėjams skirta versija. Prototipas turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje.

Tuo pat metu korėjiečių gamintojas analizuoja kitų savo turimų technologijų galimybes pritaikyti jas kariškių reikmėms. Pasak jų, vandeniliu varomą transportą, karo atveju, galima naudoti kaip elektros energijos šaltinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius