TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje varžėsi greičio mėgėjai: į kai kuriuos automobilius investavo penkiaženkles sumas

Šeštadienį Klaipėdos Minijos gatvės atkarpoje tarp Jūrininkų pr. ir Nendrių g. vyko trečiasis „Klaipėda Drag race team” lenktynių etapas. Jau trečius metus organizuojamos lenktynės sulaukė per dvidešimt greičio entuziastų.
„Autoplius Lietuvos drago čempionato“ akimirka
„Autoplius Lietuvos drago čempionato“ akimirka

Rengiamose varžybose dalyvavo ir įprasti automobiliai, tačiau daugumą sudarė sportiniai plieniniai žirgai, kuriuos suvaldyti reikia nemenkų įgūdžių.

Dodge „Challenger” vairuojantis Renaldas į automobilį yra investavęs penkiaženklę sumą. Entuziastas yra visiškai perrinkęs variklį ir dabar po kapotu turi 720 arklio galios agregatą vietoj 420 turėtų įsigijus automobilį.

„Dar turiu planų. Sieksiu važiuoti greičiau ir išlaikyti automobilį techniškai tvarkingą”, – mintimis dalinosi amerikietiško automobilio vairuotojas Renaldas.

Ne ką prastesnį automobilį varžyboms paruošė Tomas iš Gargždų. „Opel Calibra” mokyklos laikais vairavęs lenktynininkas vėl įsigijo tokį patį modelį tam, kad galėtų labiau pasirūpinti vokiška trijų durų sportiniu kupe. Dabar automobilį puošia išskirtinė apdaila.

„Įsidėjau turbiną, tam reikėjo pakeisti daug variklio komponentų, bet dabar galia išaugusi nuo 125 KW iki 206 KW. Daug į automobilį investuoti nereikia. Važinėju tik varžybose ir laikau jį garaže.“

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sakė, kad yra siekiama pašalinti nelegalias lenktynės iš gatvių ir taip užkirsti kelią galimoms nelaimėms.

„Policijos departamentas įsakė savivaldybėse identifikuoti vietas, kuriose vyksta nelegalios traukos lenktynės ir kelti šį klausimą.

Eismo saugumo komisijoje pristačiau šią problemą su tikslu nelegalias traukos lenktynes skatinti organizuoti legaliai. Klaipėdos mieste yra dvi vietos, kuriose vyksta gatvių lenktynės, todėl norime pastūmėti vairuotojus į legalumą.

Nelegalių lenktynių organizatoriams grėstų didžiulė atsakomybė už nelaimingą atsitikimą tokių lenktynių metu”, – kalbėjo M.Džermeika.

Numatomi dar trys „Klaipėda Drag race team” etapai. Varžybos numatomos rugpjūčio 29, rugsėjo 12 ir 26 dienomis. Lenktynes organizuoja „Klaipėdos sportinių automobilių klubas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius