TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 08

Kodėl „Mitsubishi“ kišo gatvės chuligano „Lancer Evolution“ variklį į minivenus

„Mitsubishi Space Wagon“ ir „Space Runner“ šiaip yra pakankamai nuobodūs automobiliai. Tai – kompaktiški vienatūriai, gaminti daugiausia galvojant apie Azijos rinkas, bet kartais važinėjantys ir mūsų keliais. Iš tikrųjų, apie šiuos automobilius rašyti nebūtų ko, bet „Mitsubishi“ kadaise buvo kiek kitoks automobilių gamintojas.
Mitsubishi RVR Hyper Sports Gear-R. (hsggg, Wikimedia(CC BY-SA 4.0)
Mitsubishi RVR Hyper Sports Gear-R. (hsggg, Wikimedia(CC BY-SA 4.0)

Jaunuoliai, kurie pažįsta tik naujus „Mitsubishi“ modelius, tikriausiai nėra didžiausi šios markės gerbėjai. O juk buvo laikas, kai „Mitsubishi“ savo modelių gamoje turėjo ir tikrų sportinių automobilių (pavyzdžiui, Starion, 3000 GT, Eclipe), ir ypatingų ralyje gimusių sportiškų sedanų, ir Dakaro nugalėtojų atstovų bendro naudojimo keliuose. Dabar tuo sunku patikėti, bet kažkada „Mitsubishi“ sugalvojo paskolinti raliui sukurto „Lancer Evolution“ charakterį savo vienatūriams.

Ralio bolido kraujas minivene

„Mitsubishi Space Wagon“, kuris turėjo labai daug vardų ir daug kur yra žinomas kaip „Chariot“, pirmiausia pasirodė koncepcinėje formoje 1979-ųjų Tokijo automobilių parodoje. „Space Wagon“ gamyba prasidėjo 1983 metais, modelis buvo kapitaliai atnaujintas tris kartus ir buvo gaminamas iki 2003-ųjų.

„Mitsubishi Space Wagon“ buvo sukurtas pagal Japonijos automobilių standartus. Pirmos kartos „Space Wagon“ labiau primena universalą nei tikrą miniveną – tai yra 4,3-4,5 metrų ilgio ir 1,6 m pločio automobilis, siūlytas su keliais skirtingais keturių cilindrų varikliais, kurių darbinis tūris yra nuo 1,6 iki 2,0 litrų. Galingiausia buvo MR Turbo versija su 1,8 l. varikliu, išvystančiu 99 kW. Šis automobilis savo laiku buvo pakankamai sportiškas, ypač jei turėjo 5 laipsnių mechaninę, o ne 3 laipsnių automatinę transmisiją. Tiesa, MR Turbo buvo prieinamas tik Japonijoje ir tik iki 1987 metų.

1991 metais „Mitsubishi“ pristatė antros kartos „Space Wagon“. Jis išaugo visomis kryptimis – yra vos ilgesnis (4,51-4,6 m), šiek tiek platesnis ir aukštesnis už savo pirmtaką, bet išmatavimų skirtumas nėra milžiniškas. Iš „Mitsubishi“ meniu dingo mažesni varikliai – antros kartos „Space Wagon“ naudoja tik 2,0 arba 2,4 litrų keturių cilindrų variklius. Bet įdomiausia versija neabejotinai buvo „Resort Runner GT“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius