Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 30

Labai ypatingas autobusas, kuriuo buvo galima „perplaukti“ Paryžių

Tai, kad kai kurie autobusai specialiai kuriami turistiniams turams, nieko nestebina. Tačiau įprastai tai – lengvai modifikuoti paprasti autobusai. Kartais jie neturi stogo, kartais yra kai kurių kitų patobulinimų. Tuo tarpu „Citroën Cityrama“ iš pat pradžių buvo kuriamas kaip akį traukiantis autobusas, skirtas turistams pristatyti Paryžių.
Citroën Cityrama – autobusas džiuginęs Paryžiaus svečius 1956-1980 metais. (E-420, Wikimedia (CC-0 1.0)
Citroën Cityrama – autobusas džiuginęs Paryžiaus svečius 1956-1980 metais. (E-420, Wikimedia (CC-0 1.0)

„Citroën“ garsėja kaip automobilių gamintojas, bet kompanijos istorijoje yra ir įdomių sunkiojo transporto pavyzdžių. „Citroën“ taip pat kadaise sukūrė sraigtasparnį su keistu varikliu.

Tiesa, reikia pasakyti, kad „Citroën Cityrama“ nebuvo „Citroën“ kūrinys. Šeštojo dešimtmečio viduryje nauja Paryžiaus turizmo bendrovė „Cityrama“ kreipėsi į kėbulų gamintoją „Currus“, kad šis ant „Citroën U55“ bazės sukurtų futuristišką autobusą. Vienas iš reikalavimų buvo ryškus dizainas – bendrovė norėjo, kad jos autobusas nebūtų panašus į jokį kitą. Ko prašė, to ir gavo – 1956 metais į Paryžiaus gatves išriedėjo toks „Citroën U55 Currus Cityrama“.

Albert Lemaître, „Citroën Cityrama“ inžinierius, rimtai pasižiūrėjo į užduotį. Įkvėpimo jis ieškojo Senos upėje, kurioje plaukiojo grakštūs žemi laiveliai. Apatinė „Citroën Cityrama“ iš tikrųjų savo forma primena laivą. Na o viršutinė yra tiesiog dizaino žaidimas, persipynęs su funkcionaliais sprendimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius