Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lentelės su žaliomis rodyklėmis grįžta: kai kur teks jas nuimti, tačiau nebus tikrinama, ar tai padaryta?

Į šalies miestų gatves grįžta vis daugiau lentelių su žaliomis rodyklėmis. Transporto kompetencijų agentūros (TKA) duomenimis, iš viso savivaldybės grąžino ar dar planuoja grąžinti 226 lenteles. Tiesa, kaip teigia TKA, grąžintų lentelių gali būti ir daugiau, tačiau jei jos nebuvo suderintos, šias teks nuimti. Nors šio proceso TKA neprižiūrės.
Vilniuje grąžinamos lentelės su žaliomis rodyklėmis
Vilniuje grąžinamos lentelės su žaliomis rodyklėmis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip buvo skelbta TKA, nuo šiol savivaldybės, priėmusios sprendimą įrengti lenteles, dėl jų suderinimo turės kreiptis į TKA per 5 darbo dienas. Ir jei visgi savivaldybės nesikreipė į TKA, bus laikoma, kad lentelės yra nesuderintos ir turės būti nukabintos.

„Buvo pakeista lentelių su žalia rodykle įrengimo metodika, kurioje nustatėme penkių darbo dienų laikotarpį, per kurį savivaldybės nuo sprendimo įrengti lentelę turi kreiptis į Transporto kompetencijų agentūrą, kad susiderintų jos vietą. Tos savivaldybės, kurios jau turi įrengusios lenteles, turėjo kreiptis iki balandžio 22 dienos“, – 15min teigia TKA komunikacijos vadovė Agnė Mažeikytė.

Iš viso nuo metų pradžios iki balandžio 22 d. sulaukta prašymų dėl 226 lentelių.

Nėra sąraše – nebus ir sankryžoje

Pasak A.Mažeikytės, TKA puslapyje pateikiamas suderintų lentelių sąrašas bus naujinamas ir jame atsidurs tik informacija apie tas lenteles, kurias buvo leista įrengti.

„Svetainėje paskelbtas visų lentelių, kurias Transporto kompetencijų agentūra patvirtino – t.y. leido įrengti, sąrašas. Jame pateikiamos ir tos lentelės, kurias vertiname dabar ar laukiame papildomų duomenų iš savivaldybių. Jeigu lentelės sąraše nėra, o ji kabo kurioje nors sankryžoje, vadinasi, ji įrengta nelegaliai ir turės būti nukabinta. Tiesa, mes šio proceso – t.y. ar lentelės įrengiamos tik tose vietose, kurias susiderinome su savivaldybe, nestebime“ , – teigia A.Mažeikytė.

Lentelių skaičius įvairiuose miestuose

Pagal TKA pateikiamą naujausią informaciją, atnaujintą balandžio 23 d., galima matyti, kurios lentelės yra suderintos iki galo, dėl kurių dar vyksta vertinimo darbai, o dėl kurių laukiama papildomos informacijos.

Vilniuje, turimais duomenimis, dabar suderintos 8 lentelės. Vertinama 21.

Palangos savivaldybėje suderintos 5 lentelės. Jurbarko rajone – 2. Ukmergės rajone – 1. Kėdainių rajone – 7.

Klaipėdos mieste suderintos 24 tokios lentelės. O Klaipėdos rajone – 3.

Tuo tarpu į Panevėžio gatves grąžinta 17 lentelių. Vilkaviškio rajone – 3.

Biržų rajone vertinamos 2 lentelės. Šiauliuose – 21.

Kauno mieste informacijos papildymo laukiama dėl 17 lentelių. Alytuje – 13. Anykščių rajone – 6.

Iš viso jau įvertintos 146 lentelės, iš kurių suderintos 69, o nesuderintos – 77. Šiuo metu vertinamos dar 44 lentelės. Papildomų duomenų iš savivaldybių laukiama dėl dar 36 lentelių.

Kas vertinama sprendžiant dėl lentelės įrengimo?

TKA specialistai, priimdami sprendimą dėl lentelių grąžinimo, vertina eismo saugos ir transporto pralaidumo kriterijų, t.y., transporto priemonių gaišties parametrą, nustatantį vidutinį laiką, per kurį automobilis pravažiuoja sankryžą. Visą reikalingą informaciją TKA turi pateikti savivaldybės.

Atsižvelgiant į skirtingas situacijas – kiekviena sankryža vertinama individualiai ir lyginami tik jos rezultatai. Gavus neigiamą išvadą dėl lentelių sankryžoje grąžinimo, savivaldybėms pateikiama išsami informacija dėl sankryžos perspektyvinių sprendinių ir galimų tolesnių pakeitimų.

Lentelių su žalia rodykle prie raudono šviesoforo signalo vertinimo metodiką galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius