Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje – ažiotažas dėl elektrinio „Porsche Taycan“: užsakinėja dešimtimis nežinodami kainos

Elektromobilis „Porsche Taycan“ Lietuvą pasieks geriausiu atveju 2020 m. antroje pusėje. Tačiau jau dabar, net nepradėjus reklaminių akcijų ir net nepaskelbus kainų, lietuviai puola užsisakinėti šį prabangų elektromobilį.
Elektromobilis „Porsche Taycan“
Elektromobilis „Porsche Taycan“ / Porsche nuotr.

Kaip teigė „Vilniaus Porsche centro“ generalinė direktorė Rasa Klimavičiūtė, naujuoju „Porsche Taycan“ domisi net tie klientai, kurie iki šiol važinėjo kitų gamintojų automobiliais. Ko gero, dėl to, kad prabangių elektromobilių vairuotojai nori ne tik galios ir greičio, bet ir lengvai pasiekiamo autorizuoto serviso. To negali pasiūlyti „Tesla“, kuri iki šiol mūsų šalyje buvo laikoma prabangaus elektromobilio pavyzdžiu.

Jau užsakyta 20 „Porsche Taycan“

Preliminariais duomenimis, jau dabar užsakyta iki 20 „Porsche Taycan“, nors galutinė modelio kaina dar nėra aiški. Pardavimų skyriaus vadovas Aurimas Meliauskas 15min sakė, kad kainos ir techniniai duomenys dar nėra oficialiai patvirtinti.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Porsche Taycan“ techniniai duomenys
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Porsche Taycan“ techniniai duomenys

Tačiau preliminariai aišku, kad pirmos laidos „Taycan“ bus šiek tiek mažesnis ir truputėlį pigesnis už „Porsche Panamera Turbo“ (jis kainuoja 160 tūkst. Eur.).

Pirmos laidos „Taycan“ kainuos šiek tiek mažiau nei 160 tūkst. Eur.

Kiekvienas „Porsche“ vairuotojas, įsigysiantis „Taycan“, kartu gaus ir namų įkrovimo stotelę. Tačiau, pasak Rasos Klimavičiūtės, bendrovė turės atlikti ir šviečiamąjį darbą – padėti išsiaiškinti klientams, ar jų namų tinklas pajėgus tiekti elektrą ne mažiau 11 kW galingumu.

Beje, ir hibridinių „Porsche“ pirkėjai iki šiol kartu su automobiliu gaudavo ir „Porsche engineering“ elektros įkrovos stotelę.

Kaip vyksta išankstinis „Porsche“ pirkimas

Pasak A.Meliausko, „Taycan“ pirkėjas pasirašo preliminarią sutartį, kuria išreiškia ketinimą įsigyti automobilį, sumoka 10 tūkst. eurų depozitą. Pagal šių sutarčių eiliškumą vėliau bus pasirašoma pirkimo-pardavimo sutartis.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Porsche Taycan“ ir įkrovimo stotelė
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./„Porsche Taycan“ ir įkrovimo stotelė

Norintiems krauti elektromobilius ne namuose, „Porsche“ leis tai daryti greitojo įkrovimo stotelėje atstovybės teritorijoje. Taip pat „Porsche Lietuva“ šiuo metu derasi su partneriais – sporto klubais, viešbučiais, restoranais – kurių parkavimo aikštelėse taip pat įrengs 22 kW įkrovimo stoteles. Tačiau galutinis partnerių skaičius dar nėra aiškus. Taip pat nėra iki galo aiški ir galimybė kitų Vokietijos automobilių gamintojų elektromobilius įkrauti „Porsche“ stotelėse.

Jei ateityje už įkrovą tektų mokėti, „Porsche“ savininkai galės atsiskaitymams naudoti programėlę „My Porsche“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius