Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos automobilininkai švenčia Vasario 16-ąją: trispalvė elektromobilių akcija Kaune

Lietuvos savivaldybėse elektromobilių stoteles instaliuojantis startuolis, tęsia „trispalvę“ tradiciją. Artėjant Vasario 16-ajai prie Kauno pilies esančioje elektromobilių įkrovimo aikštelėje „Elinta“ subūrė elektromobilių entuziastus, rašoma pranešime.
Vasario 16-osios akcija Kaune, susibūrė elektromobilių entuziastai
Vasario 16-osios akcija Kaune, susibūrė elektromobilių entuziastai / Elinta Charge nuotr.

Įmonė jau anksčiau yra įvairiose šalies vietose trispalvės spalvomis nušvietusi elektromobilių įkrovimo stoteles. Tačiau pirmą kartą Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga prie minėjimo pakvietė prisijungti ir elektromobilių vairuotojus.

„Sumanėme fotosesiją trispalvės tema. Ieškojome trispalve šviečiančioms elektromobilių stotelėms tų pačių spalvų elektromobilio į porą. Tai patriotiška šventiška iniciatyva, todėl norėjosi įtraukti visą elektromobilių vairuotojų bendruomenę.

Mūsų nuostabai, paskelbus apie tai socialinių tinklų bendruomenės grupėse apie projektą iš karto sureagavo net keliasdešimt entuziastų. Ir tuomet susidūrėme su iššūkiu, kurį numanėme. Raudonų elektromobilių gatvėmis rieda gausiai, o geltonų ir žalių automobilių retai sutiksime, ką jau kalbėti apie elektromobilius. Visgi galiausiai pavyko rasti visų reikiamų spalvų ir net ne po vieną. Už tai esame dėkingi ne tik vairuotojams bet ir verslams“ – pasakoja „Elinta Charge“ vadovas Ignas Mikutis.

Iniciatyvą išgelbėjo „Kika Group“ pasiūliusi žalią elektromobilį. Įmonė nuo 2016-ųjų naudoja elektromobilius savo reikmėms, patys gaminasi saulės energiją biurui, gamybos procesams bei elektromobilių kilometrams. Tuo tarpu „MyBee“ bendrovė prisijungė su ryškiu saulės spalvos automobiliu. Trispalvės rikiuotėje atsistojo jai priklausantis „Peugeot e-208“. Prie iniciatyvos prisidėjo ir „Autojuta“ pasiūliusi antrąjį geltoną „VW Up“.

Vasario 16-osios akcija Kaune, susibūrė elektromobilių entuziastai

Šiais metais prie iniciatyvos prisijungė net 15 savivaldybių, kurios valdo iš viso 58 elektromobilių įkrovimo stotelių parką.

TAIP PAT SKAITYKITE: Trispalvis Liepos automobilis: gražus kaip Lietuva, ryškus kaip sapnai

Trispalvės spalvomis Vasario 16-ąją šviečia įkrovimo stotelės Akmenėje, Elektrėnuose, Druskininkuose, Ignalinoje, Kaune, Kelmėje, Klaipėdoje, Molėtuose, Plungėje, Šakiuose, Švenčionyse, Tauragėje, Utenoje taip pat Visagine ir Zapyškyje. Taip pat nušvito ir prie LR Seime esanti įkrovimo stotelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius