Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai, policininkai ir ugniagesiai kartu mokėsi vairuoti ekstremaliomis sąlygomis

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro instruktoriai surengė bendrus karių, Policijos departamento ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis mokymus.
Pareigūnų saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis mokymai
Pareigūnų saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis mokymai / Kpt. T. Ilonio ir Rimgaudo Budrio nuotr.

Tarnybų atstovai taip pat svarstė galimybes panašaus pobūdžio kursą vairuojantiems specialiuosius automobilius organizuoti ateityje.

Mokymo centro Įgūdžių formavimo kursų ekspertų vedamas Saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis kursas yra vienas iš naudingiausių kursų, kurio metu įgytas žinias ir įgūdžius kariai gali panaudoti civiliniame gyvenime patekę į ekstremalias sąlygas.

Mokymo centro ekspertas vyresnysis seržantas Saulius Kiseliauskas supažindino seminaro dalyvius su mokymo programa, jos reikalavimais siekiant parengti vairuotoją, pristatė kurso metu naudojamą techniką ir specialiąją įrangą. Kariuomenės instruktoriai pademonstravo saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis būdus, vėliau mokymų dalyviai patys bandė įveikti įvairaus pobūdžio kliūtis vairuodami karinius visureigius.

Kpt. T. Ilonio ir  Rimgaudo Budrio nuotr./Pareigūnų saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis mokymai
Kpt. T. Ilonio ir Rimgaudo Budrio nuotr./Pareigūnų saugaus vairavimo ekstremaliomis sąlygomis mokymai

Kariuomenės ir Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių institucijų atstovai diskutavo apie kurso programos atitikimo bei pritaikymo galimybes rengiant Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento  ir Policijos departamento pareigūnus.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento majoro Daliaus Kunigėlio, priešgaisrinių automobilių vairuotojams būtų labai naudinga baigti panašaus pobūdžio kursą, nes kaip ir kariams dažniausiai jų specialios transporto priemonės veikia ekstremaliomis sąlygomis ir dažnai ne ant asfaltuotos dangos, o įgyti įgūdžių neturint specialiai tam pritaikytos trasos ir ekspertų yra sunku.      

Tai ne pirmas kartas, kai Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro rengiamuose kursuose dalyvauja Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių institucijų atstovai. Kariai ir pareigūnai bendradarbiauja pagal Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe metų pradžioje pasirašytus Lietuvos kariuomenės, Vidaus reikalų bei Finansų ministerijoms pavaldžių institucijų bendradarbiavimo priemonių planus 2014 metams.

Pagrindinės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro užduotys yra organizuoti Sausumos pajėgų karių (specialistų) rengimą pagal pajėgų pateiktą poreikį, vykdyti mokymo programų analizę, diegti naujoves ir dalinantis patirtimi ne tik su kitais Lietuvos kariuomenės padaliniais, bet ir su kitomis Lietuvos vidaus saugumo institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius