-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos „Metų automobilio“ visureigių bandymai – ne visiems įkandami

Šeštadienio rytą Vilniuje, „AD REM“ logistikos bazės aikštelėje, rinkosi naujausi Lietuvos visureigiai. Čia vyko Lietuvos „Metų automobilio“ konkurso visureigių bandymai: specialioje „Peak Point“ įrengtoje tokių automobilių bandymų aikštelėje visi kandidatai į geriausiuosius pademonstravo, ko vertas padidinto pravažumo automobilio vardas.

Šiemetiniame „Metų automobilio“ konkurse visureigių yra kaip reta daug: čia netrūksta itin prabangių egzempliorių kaip „Maserati Levante“ ar „Lexus RX450h“, sportiškų „Jaguar F-Pace“ ar „Mercedes-Benz GLC Coupe“, praktiškųjų „Volkswagen Tiguan“ ar „Peugeot 3008“ ir netgi pikapo – „Toyota Hilux“.

„Peak Point“ užduotyse visureigiai bandomi įvairiose rungtyse, kuriose įvertinama visų juose naudojamų technologijų specifika: visų diferencialų darbo efektyvumas, įkalnės ir nuokalnės įveikimo galimybės, šoninio posvyrio galimybės, kėbulo bei rėmo standumas.

Visus visureigius vairavo bekelės varžybų specialistas ir vienas „Peak Point“ autorių Audrius Sutkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Metu automobilio 2017 visureigių bandymai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Metu automobilio 2017 visureigių bandymai

Kas geriausiai pasirodė visureigių galimybių teste, atspėti nebuvo sunku dar prieš bandymus. Vienas tokių – rėminės konstrukcijos „Toyota Hilux“ pikapas, turintis didžiausią prošvaisą (atstumą nuo žemės iki žemiausios kėbulo dalies) ir įvairias bekelės sistemas. Įkalnės teste jam kiek trukdė gale primontuotas tempimo kablys, o diferencialų teste „Hilux“ taip pat nusileido keliems konkurentams – priekinio diferencialo blokavimas šiame modelyje veikia ne idealiai.

„Metų automobilio“ rinkimų komisiją nustebino „Jaguar F-Pace“ bei „Maserati Levante“ visureigiai. Visų išgirti dėl sportiškų valdymo savybių, jie puikiai pasirodė daugelyje testų, išskyrus įkalnės įveikimą: jų prošvaisa kopimui į kalną pernelyg maža. Šią rungtį įveikti sugebėjo vienintelis „Toyota Hilux“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Metu automobilio 2017 visureigių bandymai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Metu automobilio 2017 visureigių bandymai

Prasčiau sekėsi „Opel Mokka X“ bei „Lexus RX450h“: šių prošvaisa per žema, kad jie įveiktų kai kurias kliūtis ir jie kur kas geriau jaučiasi automagistralėse nei prastos būklės keliuose. Kita vertus, abu modeliai buvo puikiai įvertinti už kėbulo standumą – buvo bandoma, kaip atsidaro automobilių durys bei bagažinė šiems pasvirus. „Lexus“, „Opel“, „Toyota“ ir dar keli modeliai pasirodė idealiai, o standus kėbulas – vienas pagrindinių saugumą įrodančių savybių.

VIDEO: Metų automobilis 2017: visureigių bandymai

Stabdant nuokalnėje žibėjo „Maserati“ bei „Mercedes-Benz“ visureigiai: jiems A.Sutkus jokių priekaištų neturėjo.

Visų automobilių pasirodymas konkrečiose rungtyse buvo vertinamas balais, kurie konkurso komisijai padės išrinkti „Metų visureigį“. Tiesa, rezultatai šiuos bandymuose galutinio rezultato dar nelemia: šiuolaikinio visureigio samprata yra pakitusi ir vien didelio pravažumo jam neužtenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius