-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pasienio keliai – žiemos spąstuose: didžiulės spūstys važiuojant nuo Marijampolės link Kalvarijos

15min skaitytojai informuoja, kad, važiuodami per Kalvariją į Lenkiją, susiduria su didžiulėmis spūstimis. Socialiniuose tinkluose taip pat daugybė nuotraukų, iliustruojančių, kad ir kelyje Kaunas–Marijampolė eismas pamažu stoja. Tiesa, „Google Maps“ vidurdienį rodė, kad didžiausios problemos kyla ties Marijampole pasukus į Kalvarijos pusę. Mokolai, Skaisčiūnai, Uosupis – pro šias gyvenvietes ar Marijampolės rajonus einanti magistralė pažymėta raudona spalva, simbolizuojančia spūstis.
Spūstis kelyje Kaunas-Marijampolė
Spūstis kelyje Kaunas–Marijampolė / Skaitytojo E.Obelenio nuotr.

Tiesa, kai kurie vairuotojai informuoja, kad spūstis pasienyje galimai kilo dėl to, kad naktį pasieniečiai buvo sustabdę automobilių srautą. Tačiau, kaip išsiaiškino 15min, tai – tik iš dalies teisinga informacija.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis patvirtino, kad naktį dėl avarijos Lenkijos pusėje iš tiesų buvo laikinai stabdomas eismo srautas per Kalvarijos pasienio punktą. Tačiau apie 1.30 val. nakties avarijos pasekmės pašalintos, eismas atkurtas.

G.Mišutis operatyviai susisiekė su kolegomis, dirbančiais Kalvarijos pasienio punkte. Jie informavo, kad per punktą automobiliai šiuo metu juda be kliūčių. Jei srautą kiek pristabdo žiemiškos sąlygos, tai kol kas galima kaltinti tik jas.

Tačiau G.Mišutis atkreipė dėmesį, kad, kaip informuoja vairuotojai, eismo sąlygos blogos ne pačiame pasienio punkte, jau pravažiavus Kalvarijos miestelį, o iki jos. Tą patvirtina ir „Google Maps“, kelio ruože nuo Kalvarijos iki valstybinės sienos spūsčių nefiksuojama.

„Panašu, kad ruože nuo Marijampolės kai kurie vilkikai negali prasilenkti ar sunkiau pakyla į įkalnes. Dėl to ir sulėtėjęs eismas“, – sakė G.Mišutis.

Pagal bendrą eismo srautų logiką, spūstys labai nesunkai susidaro, kai eismo srautas juda netolygiai. Vienam eismo dalyviui pristabdžius, susidaro grandininė reakcija. O jei sustoja bent vienas vilkikas, kaip G.Mišučio minėtu atveju, susidaro palankios sąlygos susidaryti spūstims.

Informacija dalykitės gazas@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius