Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mega“ svarsto didinti elektromobiliams skirtų įkrovimo stotelių skaičių

Nuo praėjusių metų birželio mėnesio prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“, pasiūlęs nemokai pasikrauti elektromobilius, šią paslaugą svarsto plėsti. Per pusmetį prie „Megos“ elektromobiliai buvo kraunami 249 kartus.
Elektromobilių įkrovimo stotelė
Elektromobilių įkrovimo stotelė

„Geografiškai esame labai patrauklūs elektromobilių savininkams, kuriems Lietuvoje vis dar galvos skausmas, kur greitai pasikrauti automobilį. Pasiūlę šią nemokamą paslaugą sulaukėme daug gerų atsiliepimų, nesne tik kauniečiai, bet ir keliaujantieji iš Vilniaus į Klaipėdą bei atgal gali patogiai, neišsukę iš magistralės, nemokamai pakrauti elektromobilius“, – sako   PLC „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Anot jos, per pirmąjį pusmetį „Megoje“ buvo išduotos 47 nemokamos EM įkrovimo kortelės, kuriomis daugiausia buvo naudojamasi šiltuoju metų laiku. 5 korteles įsigijo moterys, kitas – vyrai. Dažniausiai prie „Megos“ pasikrauti sustodavo „Nissan“ ir „Tesla“ markės elektromobiliai. Artėjant pavasariui, svarstoma didinti įkrovimo stotelių skaičių, kad vienu metu įkrovimu galėtų naudotis daugiau elektromobilių savininkų.

„Galime prognozuoti, kad ir Lietuvoje tokių automobilių gatvėse tik daugės. Pernai dar skaičiavome, kad Lietuvoje rieda kelios dešimtys elektra valdomu automobilių, o šiemet jų – apie 200“, – sako Lietuvos elektromobilių asociacijos valdybos pirmininkas Laurynas Jokužis. Anot jo, augant elektromobilių skaičiui, turės natūraliai daugėti ir pakrovimo jiems vietų.

Elektromobilių įkrovimo stotele prie „Megos“ gali naudotis skirtingų elektromobilių modelių savininkai – įkrovimo stotelė yra su dviem skirtingų tipų įkrovimo lizdais: Europos Komisijos patvirtintas vidutinio įkrovimo greičio europietiškas „Type 2 (Mannekes)“ lizdas ir lėtojo įkrovimo lizdas „Shucko“. Vienu metu gali krautis du elektromobiliai.

Elektromobilio baterijos įkrovimo laikas priklauso nuo jo galios, talpos bei įkrovimo lizdo tipo: kraunantis bateriją europietišku „Type 2“ lizdu – procedūra trunka apie 2-4 valandas, „Shucko“ lizdu – apie 6-8 valandas.

„Mega“ esanti įkrovimo stotelė yra vidutinio greitumo. Baterijos įkrovimas čia trunka keliskart ilgiau nei greitojo įkrovimo stotelėse (pvz. Vievyje ar Vilniuje prie Operos ir baleto rūmų, kuriose iki 80 proc. bateriją galima įkrauti per 30 min.), tačiau trumpiau nei prijungus prie paprastos rozetės namie, kur pilnas įkrovimas užtrunka dešimt ir daugiau valandų.

Kortelę, skirtą įkrauti elektromobilį stotelėje, galima nemokamai atsiimti PLC „Mega“ informacijos centre, užpildžius prašymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius