Sportas gyvai

„Mercedes“ vairuotojas smaginosi ir filmavo, kaip skrieja 160 km/ val. greičiu paskui policijos visureigį

Žemai skraidantys angelai sargai. Taip savo nuotykį su pareigūnais pavadino „Mercedes-Benz“ vairuotojas Tomas. Vyras piktinasi, kad 150-160 km/val. greičio jam nepakako pavyti policijos visureigio, važiavusio be įjungtų švyturėlių. Pareigūnai siūlo šiam „Mercedes“ vairuotojui įsivaizduoti, kaip jaustųsi, jei jo paties gelbėti skubantis ekipažas uoliai laikytųsi Kelių eismo taisyklių.

„Negaliu nepasidalinti pasakojimu apie žemai skraidančius angelus. 2015 10 02 važiavau iš Klaipėdos Kauno link. Ties Šilale buvau aplenktas policijos automobilio, kuris akivaizdžiai viršijo greitį, važiavo be švyturėlių. Kadangi sponsorius buvo tikrai geras, važiavau iš paskos. Nuo Šilalės iki Raseinių vidutinis greitis buvo apie 150 km/val., o nuo Raseinių – pagal ženklus“, – rašo 15min.lt skaitytojas Tomas K.

Įvykio liudininkas užfiksavo visureigio duomenis: valstybiniai numeriai – BHL 839, ekipažo numeris – V 1056.

VIDEO: Žemai skraidantys angelai

„Mano manymu, tarnybiniai automobiliai be švyturėlių taip greitai skraidyti neturėtų“, – įsitikinęs Tomas.

15min.lt paprašė šią informaciją pakomentuoti Policijos departamento.

„Žiūrint visiškai formaliai, švyturėliai turėtų būti jungiami. Tačiau detaliau galima būtų komentuoti tik žinant visas aplinkybes, kur ir dėl ko važiavo pareigūnai. Jei tai buvo reagavimas į įvykį, važiuoti greitai buvo tarnybinis būtinumas“, – teigiama Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio paaiškinime.

Pareigūnų teigimu, galima pasiekti, kad formaliai būtų laikomasi visų reikalavimų ir kiekvienu atveju jungiami švyturėliai. Tai labai paprasta, tačiau klausimas, ar nuo to bus geriau visuomenei.

„Pareigūnui nėra didelio skirtumo, jungti švyturėlius, ar ne, bet jei mes labai griežtai reikalausime visada jungti švyturėlius, tai turėsime kaukiantį miestą, kuriame jau nebesusigaudysi, ką ir iš kurios pusės turi praleisti ir tai savaime praras prasmę“, – tokia Policijos departamento pozicija.

Todėl praktikoje yra taikomas šiek tiek liberalesnis požiūris – jungti švyturėlius tuo metu, kai reikia, kad tarnybinį transportą praleistų ar pasitrauktų. Kai tokios būtinybės nėra, tai nėra bėdos, jei švyturėliai nejungiami.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija, greitoji pagalba
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija

Kitas klausimas, jei lekiama buvo be jokio skubaus reikalo.

„Tokiu atveju, tai nėra gerai ir tai galima vertinti kaip tarnybinį nusižengimą“, – pažymi Policijos departamentas.

Kiekvienam piliečiui pareigūnai siūlo suprasti, kad tarnybiniais automobiliais policininkai nevažiuoja į parduotuvę ar į pasimatymą. Jei jie skuba, vadinasi, kažkam labai reikalinga jų pagalba ir kažkas jų labai laukia.

„Siūlytume apie tai susimąstyti kiekvieną kartą, kai matome skubančius policijos pareigūnus, nes kitą kartą pagalbos gali prireikti pačiam asmeniui. Reiktų nepamiršti, kad policininkas, skubėdamas į įvykio vietą, rizikuoja, todėl, manytume, siužeto autorius mažiausiai norėtų, kad pareigūnai važiuotų laikydamiesi Kelių eismo taisyklių būtent tada, kai skubios policijos pagalbos prireiks būtent jam“, – svarstoma Policijos departamento atstovų komentare.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius