TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mirė automobilių dizaino genijus P.Pininfarina

Balandžio 9 d. Turine (Italija) mirė Paolo Pininfarina, „Pininfarina“ dizaino įmonių grupės pirmininkas. Jam buvo 65 metai.
„Pininfarina“ stilių įkūnija „Ferrari P4/5“
„Pininfarina“ stilių įkūnija „Ferrari P4/5“ / „Scanpix“ nuotr.

Oficialiame pranešime bendrovė nurodė, kad paskutinėmis dienomis dizainerį globojo jo žmona Ilaria, jo motina Giorgia Gianolio ir penki jo vaikai.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Paolo Pininfarina
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Paolo Pininfarina

Bendrovės vadovas Silvio Angori sakė: „Visi esame be galo dėkingi P.Pininfarina už jo nepaprastą indėlį į įmonės istoriją ir už tai, kad visada aistringai pasisakė už mūsų istoriją ir tapatybę – tiek stiliaus, tiek etinių ir elgesio pasirinkimų atžvilgiu“.

1958 m. rugpjūčio 28 d. Turine gimęs Paolo Pininfarina buvo vienas iš šios garsios italų automobilių dizaino genijų šeimos palikuonių. Jo senelis Battista 1930 m. įkūrė Carrozzeria Pinin Farina – dizaino namus, kurių indėlis į automobilio evoliuciją yra neapskaičiuojamas.

P.Pininfarina įmonės vadovo vietą paveldėjo 2008 m. rugpjūčio mėn., kai, važiuodamas motoroleriu „Vespa“, netoli įmonės būstinės prie Cambiano žuvo jo vyresnysis brolis Andrea. Paolo Pininfarina buvo tikras profesionalas. Jis baigė Turino politechnikos universitetą ir įgijo mechanikos inžinieriaus laipsnį, Paolo dirbo „Cadillac“, „Honda“ ir „GM“ įmonėse, o 1982 m. pradėjo karjerą šeimos įmonėje.

„Pininfarina“ yra sukūrusi dizainą daugeliui žinomų automobilių gamintojų: BMW, „Peugeot“, „Ferrari“, „Maserati“, „Fiat“, „Hyundai“ ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius