Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Miuncheno parodos siurprizas: „Volkswagen“ GTI sugrįžta, bet bus elektrinis

„Volkswagen“ Miuncheno IAA parodoje pristatė sportišką ateities elektromobilį – naują ID. GTI koncepciją, kuri savo išvaizda labai primena legendinį „VW Golf GTI“.

Daugiau svarbių naujienų apie automobilius – rubrikoje GAZAS.LT

„Volkswagen“ neslepia savo ambicijų tapti elektromobilumo lyderiu. Iš viso koncernas vienija 10 gamintojų: nuo VW, „Audi“, CUPRA, „Porsche“ iki sunkvežimių „Scania“. Koncerno vadovai sako, kad elektrifikacija – ne vienintelis iššūkis. Automobiliai, nesvarbu, kokia jėgaine varomi, turi būti įdomūs, keliantys emocijas.

Bet, nepaisant elektrinės transformacijos, jie turi būti ir atpažįstami. Kitaip tariant, matydamas atvažiuojantį elektrinį ID. GTI, pagal jo dizainą turėtum nesunkiai pasakyti, kad tai – „Volkswagen“. Tokį algoritmą ir slepia šiųmetinis gamintojo šūkis „Success by design“.

Suprasti akimirksniu

  • Iki 2027 metų VW pristatys vienuolika vien elektra varomų modelių.
  • Tarp jų – mažiau nei 25 tūkst. eurų kainuojantis elektrinis hečbekas ID.2 ir šeimai skirtas sedanas (ID.7).
  • Ne vėliau kaip 2033 metais Europoje „Volkswagen“ gamins vien tik elektromobilius.

Tuo pat metu VW vysto ir sportiškų elektromobilių gamą. Kai kurios ID. šeimos modelių versijos turės GTI ženklą. Tad neatsitikrinai Miunchene vykstančioje „IAA Mobility“ parodoje debiutavo ID. GTI koncepcinis automobilis. Jo pagrindu bus kuriami GTI modeliai.

Ant modulinės elektromobilių platformos (MEB) suprojektuotas sportiškas serijinės gamybos modelis keliuose turėtų pasirodyti 2027 metais.

Pasak „Volkswagen“ vadovo Th. Schäferio, elektra varomi automobiliai vis tiek bus sportiški, lengvai atpažįstami, technologiškai pažangūs ir įperkami. Tai bus tarsi nauja interpretacija atsižvelgiant į vykstančias permainas: atsiras elektros pavara, didesnės jungiamumo galimybė ir saviraiškos laisvė. Be to, taps įmanoma mėgautis vairavimu išlaikant tvarumą.

VIDEO: Miuncheno IAA parodoje debiutavo elektromobilis Volkswagen ID. GTI Concept

Kitos „Volkswagen“ premjeros

Tarptautinėje automobilių parodoje greta visų elektromobilių – ID. GTI koncepto, ID.4, ID.5, o taip pat naujojo ID.7 – „Volkswagen“ demonstruoja ir naujus elektrifikuotus modelius su vidaus degimo varikliais. Rinkoje greitai pasirodys naujos kartos „Passat“ ir „Tiguan“ modeliai. Atviroje Odeonsplatz aikštės erdvėje „Volkswagen“ bendrovė taip pat prisistatė kaip atviras prekių ženklas, kviečiantis visus lankytojus bendrauti ir diskutuoti.

Taigi iki 2027 metų „Volkswagen“ pristatys vienuolika naujų elektromobilių. ID.7 taps pirmuoju vien elektra varomu prekės ženklo sedanu. Šis modelis išsiskirs salono erdve, o viena įkrova nuvažiuos iki 700 kilometrų atstumą.

O artimoje ateityje VW didžiausią dėmesį skirs populiariausiems modeliams – „Golf“, „T-Roc“, „Passat“ ir „Tiguan“. „IAA Mobility“ parodos lankytojams demonstruojami naujos kartos „Passat“ ir „Tiguan“. Abiem atvejais pirkėjai galės rinktis įkraunamas hibridines jėgaines. Jų baterijas bus galima įkrauti greitosiose nuolatinės srovės stotelėse iki 50 kW galia, o elektros režimu nuvažiuojamas atstumas sieks maždaug 100 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius