TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauji policijos automobiliai: į kelius išrieda 12 naujo dizaino „Audi A6“

Policijos pareigūnai atsinaujino automobilius. Pirmadienį jų transporto parką papildė 12 naujų tarnybinių „Audi A6“ modelių.
Naujo dizaino tarnybinių policijos automobilių pristatymas
Naujo dizaino tarnybinių policijos automobilių pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienio popietę Policijos departamentas, surengęs naujoviškai apipavidalintų 12 „Audi A6“ pristatymą, pabrėžė, kad toks dizainas bus pritaikytas tik naujai įsigyjamiems automobiliams.

„Mes keičiamės, tad nenustebkite, nes ateityje taip atrodys visos naujai įsigytos policijos mašinos“, – dar spalio viduryje buvo paskelbta oficialioje policijos „Facebook“ paskyroje.

Pirmadienį pristatyti 12 naujų tarnybinių „Audi A6“ modelių į gatves išriedės jau ateinančią savaitę. Anot pareigūnų, apipavidalinant naujuosius automobilius naudota naujoviška šviesą atspindinti plėvelė, todėl naujieji automobiliai – gerokai lengviau pastebimi tamsoje. Pavyzdžiui, iki šiol tamsoje nebuvo matomas užrašas ant automobilio šono „Policija“, borto numeris ir dalis kitos informacijos, dabar visa tai bus matoma ir tamsoje.

VIDEO: Naujieji policijos automobiliai iš arti: geriau matomi tamsoje ir išvystantys 250 km/val. greitį

Atiteks Kelių policijai

Visi nauji „Audi A6“ modeliai bus skirti Kelių policijos tarnybos pareigūnams, paskirstyti po didžiuosius Lietuvos miestus. Visgi išvysti 3 l darbinio tūrio turbodyzelinius variklius ir keturis varančiuosius ratus turinčius „Audi“, galinčius pasiekti 250 km/val. greitį, bus galima ne tik ten.

Automobiliai bus naudojami darbui magistralėse, kur, anot Lino Pernavo, generalinio komisaro, dažnai eismo dalyviai viršija leistiną greitį ir 50 km/val. Taip pat naujieji policijos automobiliai bus naudojami ypatingai svarbių asmenų lydėjimui bei specialiųjų policijos operacijų vykdymui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujo dizaino tarnybinių policijos automobilių pristatymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujo dizaino tarnybinių policijos automobilių pristatymas

Visi nauji policijos automobiliai įsigyti viešojo konkurso būdu. L.Pernavas pabrėžė, kad departamentui juos pavyko įsigyti maždaug trečdaliu pigiau nei salone. Vieno „Audi A6“ kaina siekė apie 45 tūkst. eurų su visa jame esančia įranga – LED švyturėliais, vaizdo registratoriais ir t.t. Toks pats automobilis salone kainuoja apie 65 tūkst. eurų.

Tiesa, kol kas naujieji „Audi A6“ neturi visos reikalingos policijos darbui įrangos. Generalinis komisaras užsiminė, kad galimybių juos visus aprūpinti greičio matavimo, pažeidimų fiksavimo įranga dar bus ieškoma.

„Pirmiausia noriu pradėti nuo to, kad policija jau trejus metus keičiasi. Dėl šių pokyčių turėjome galimybę padidinti pareigūnams darbo užmokestį, o taip pat – aprūpinti tinkamom darbo priemonėm“, – sakė L.Pernavas, pridūręs, kad per ateinančius kelis metus policija turėtų įsigyti arba išsinuomoti apie 700 naujų automobilių.

Anot generalinio komisaro, visi policijos automobiliai, įsigyjami šiemet ir kitąmet, taip pat bus tokio paties dizaino. Tačiau senieji ir iki šiol naudoti policijos automobiliai liks tokie, kokie buvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius