TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujoji Europos B segmento žvaigždė „Ford Fiesta“ pristatyta Ženevoje

Ženevos automobilių parodoje buvo pristatytas naujos kartos „Ford Fiesta“ hečbekas. Tai yra vienas populiariausių visų laikų B segmento hečbekų Europoje, o praėjusios kartos modelis Senajame žemyne kasmet rinko apdovanojimus kaip geriausias automobilis, už geriausius variklius, naujausias technologijas ir kt.
„Ford Fiesta ST“
„Ford Fiesta ST“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip ir daugelis automobilių, „Ford Fiesta“ padidėjo – naujosios kartos modelis yra 71 mm ilgesnis ir 12 mm platesnis. Dėl tokių pokyčių, anot „Ford“, šiek tiek padidėjo komfortas („Fiesta“ turi 4 mm ilgesnę ratų bazę) bei erdvė ne tik salone, bet ir bagažinėje.

Naujoji „Fiesta“ turi naujuose „Ford“ montuojamą SYNC 3 multimedijos sistemą ir gali būti komplektuojama su 4,2, 6,5 arba 8 colių skersmens lietimui jautriais ekranais. Aukštesniame įrangos lygyje įmanoma užsisakyti net ir itin aukštos kokybės „Band & Olufsen“ garso sistemą.

„Ford“ daug dėmesio skyrė komfortui – ne tik prailgino ratų bazę, bet ir investavo į garso izoliaciją. Per spaudos konferenciją įmonės atstovai teigė, kad naujoji „Fiesta“, važiuojant 100 km/val. greičiu, yra septyniais procentais tylesnė nei iki šiol buvęs modelis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ženevos automobilių parodoje įvyko naujos kartos „Ford Fiesta“ premjera
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ženevos automobilių parodoje įvyko naujos kartos „Ford Fiesta“ premjera

Didžiausia naujovė šiame modelyje yra technologinė: hečbekas gali būti komplektuojamas su dviem kameromis, trimis radarais ir 12 itin jautrių jutiklių, kurie 360 laipsnių kampu stebi automobilio aplinką ir gali skenuoti kelią 130 m į priekį. Tokia įranga leidžia „Ford“ atstovams girtis, kad naujoji avarinio stabdymo sistema su pėsčiųjų aptikimo funkcija yra pati efektyviausia visame B segmente.

Automobilio išorėje „Ford“ išliko santūrūs ir nieko drastiško nesiėmė – eksperimentuoti su itin sėkmingu modeliu neverta. „Fiesta“ taip pat turės „Active“ versiją, kuri pasižymės didesne prošvaisa, papildomomis plastmasinėmis kėbulo apsaugomis ir skersiniais ant stogo.

„Fiesta“ bus komplektuojama su įvairiais varikliais, kurių populiariausi, greičiausiai, bus „EcoBoost“ 1,0 l motorai, išvystantys 100–140 AG. Dyzelių gerbėjai galės pasirinkti iš dviejų 1,5 l TDCi jėgainių, išvystančių 85 ir 120 AG. Pavarų dėžių pasirinkimas – 6 laipsnių mechaninė arba 6 laipsnių automatinė.

Vis tik patys pigiausi „Fiesta“ bus komplektuojami su trijų cilindrų 1,1 l benzininiu varikliu (70 arba 85 AG) ir mechanine pavarų dėže.

Europos rinkose „Fiesta“ turėtų pasirodyti 2017-ųjų viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius