-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo karo bėgę ukrainiečiai Lietuvą pasiekė kulkų suvarpytu automobiliu

Putino karas Ukrainoje savo namus palikti privertė milijonus ukrainiečių. Kai kurių karo pabėgėlių evakuacija iš savo šalies pažymėta ir itin dramatiškais momentais. Viena grupė asmenų į Lietuvą atvyko „Audi“ automobiliu, kuris pakeliui buvo suvarpytas rusų kulkų.
Apšaudytas ukrainiečių automobilis
Apšaudytas ukrainiečių automobilis / Arvydo Grisino nuotr.

Lietuvos raudonojo kryžiaus savanoris Arvydas Grisinas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė kelias nuotraukas. Jose matomas Ukrainos valstybiniais numeriais pažymėtas automobilis „Audi A2“.

Ant transporto priemonės kėbulo matyti kulkų paliktos žymės, o vietoje dviejų šoninių langų užklijuota lipni juosta. „Audi“ buvo apšaudyta Rusijos kariuomenės. Pasak savanorio, automobiliu vyko trys moterys, du seneliai, paauglys ir mergaitė. Apie sužeistus asmenis informacijos nepateikiama, tad veikiausiai kulkos pažeidė tik „Audi“.

Į Lietuvą atvykusiai ukrainiečių šeimai buvo suteikta visokeriopa pagalba, pradėta ieškoti ir galinčių automobilį sutvarkyti asmenų.

„Kas patars? Šiąnakt į registracijos centrą atvažiavo grupelė iš Ukrainos, pabėgę nuo apšaudymo. Apšaudymo rezultatus matote nuotraukose. Taip pat streikuoja sankaba. Žmonės turi labai nedaug, tad tas automobilis jiems labai svarbus. Patarkit, gal kas sutaisytų nemokamai, ar jau viskas, „šakės“, metalo laužas?“, – skelbiama prieraše prie kulkų suvarpyto automobilio nuotraukų.

Komentaruose po nuotrauka netrukus atsirado komentarų. Vieno jų autorius pasisiūlė padėti ukraniečiams. Gediminas Domarkas nurodė, kad gali pasirūpinti atsarginėmis kėbulo dalimis ir jas pakeisti.

„Galinių durų stiklas – 10 eurų, galinis šoninis stiklas – 15 eurų. Galiu nupirkti, pakeisti. Galinis dangtis – 50 eurų. Skelbimų kainos. Galinės durys su visu stiklu – 40 eur. Čia jei skyles taisyti, galima ir lipdukais (Putinai, Haga tavęs laukia)“, – rašė „Facebook“ naudotojas.

Gediminas Domarkas taip pat pasiūlė savo pagalbą ir sprendžiant sankabos problemas.

„Čia robotas. Niekas neapsiims daryti, nes nemoka. Aš susipažinęs su tokiomis ir galiu padėti, kad bent važiuotų. Kontaktus žmonių duokite. Turiu dalių būtent tokiam 1,2 litro TDI modeliui“, – skelbė Gediminas Domarkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius