Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo dešimtasis gimtadienis – su vandens dviračių slalomu

Dešimties metų veiklos jubiliejų Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo nariai šiemet pasitiko kiek kitaip. Renginio organizatoriai suteikė galimybę šventėje dalyvauti ir tiems, kurie vairuoja ne šio italų gamintojo automobilius, bet yra neabejingi „Alfa Romeo“ vardui ir praeityje yra turėję ryšių su šiais automobiliais ar Panevėžio „Alfa Romeo“ klubu.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Klubo narių nuotr.

Visiems senbuviams, kurie kažkada vairavo „Alfa Romeo“, dalyvavo renginiuose ar juos organizavo, o dabar persėdo į kitus automobilius, buvo surengta „Svečių“ klasė, kurioje jie galėjo dalyvauti ne tik itališkais, tačiau bet kokiais automobiliais. Beje, moterų įskaitoje damos galėjo varžytis taip pat įvairiais automobiliais.

Dar 11 val. ryto nuo prekybos ir pramogų centro „Babilonas“ per miestą pajudėjo gausi dalyvių kolona. Ekipažai važiavo į J.Biliūno gatvėje esančią aikštelę, kur buvo surengtos pirmosios slalomo varžybos. Tiesa, renginio organizatoriai nusprendė, jog standartinis slalomas jau yra visiems pabodęs, todėl paįvairino užduotį dar nematytu sprendimu.

Klubo narių nuotr./Renginio akimirka
Klubo narių nuotr./Renginio akimirka

Ekipažo nariai turėjo pasidalinti vaidmenimis ir sėsti prie skirtingų transporto priemonių vairo. Prieš startavusį automobilį važiuoja dviratis su vienu iš ekipažo narių, kuris taip pat turi vykdyti trasą, o iš paskos jo privalo sekti automobilio vairuotojas. Komandinis darbas čia buvo svarbus, mat kuo greičiau važiuosi dviračiu, tuo greičiau galės važiuoti automobilio vairuotojas, kurio laikas ir buvo fiksuojamas.

Taigi, itin didelio greičio čia nebuvo, tačiau renginio organizatoriai dalyviams užsiminė, kad dienos pabaigoje bus taip pat surengtas slalomas, kuriame visi dalyviai varžysis su ta pačia „Alfa Romeo“ ir jau galės spausti iki dugno. Tačiau apie tai kiek vėliau.

Klubo narių nuotr./Renginio akimirka
Klubo narių nuotr./Renginio akimirka

Po pirmojo slalomo duotas startas orientacinėms varžyboms automobiliais. Tiesa, čia reikėjo ir fizinės jėgos, mat kai kurios užduotys vertė neblogai pasportuoti. Viena iš užduočių buvo išmatuoti Paliūniškio „beždžionių“ tilto matmenis – aukštį, ilgį bei plotį. Tam dalyviai pasitelkė pačias įmantriausias priemones.

Orientacinėje rungtyje dalyviai taip pat ieškojo apleistų įžymių pastatų statymo metų, skaičiavo šaligatvių bortus, apsilankė dolomito atodangoje, skaičiavo grotuotus Noriūnų dvaro langus ir netoliese esančio tilto betonines pakopas, Kupiškyje ieškojo už suoliukų slypinčių dirbtinių paukščių, skaičiavo stadiono laiptus, vėliavų stulpus, o galiausiai turėjo surasti pavėsinę prie Kupiškio marių, kurioje jų laukė paskutinė orientacinio ralio užduotis – klausimai apie Panevėžio „Alfa Romeo“ automobilius bei kelių eismo taisykles.

Klubo narių nuotr./Renginio akimirka
Klubo narių nuotr./Renginio akimirka

Galiausiai visi dalyviai finišavo sodyboje. Ir tik atvykę ten jie prisiminė organizatorių pažadą, jog bus surengtas dar vienas slalomas vienu ir tuo pačiu „Alfa Romeo“ visiems ekipažams. Organizatoriai juk žadėjo, kad su šia transporto priemone visi galės spausti iki dugno.

Ir tuomet organizatoriai atskleidė visas kortas. Sodyboje dalyvių laukė vandens dviratis, papuoštas „Alfa Romeo“ emblemomis. Organizatoriai nemelavo – spausti kiekvienas galės iki dugno. Dalyviams vandenyje taip pat teko įveikti slalomo trasą aplink išdėliotus plūdurus. Laikas taip pat buvo fiksuojamas, o rezultatas traukiamas į bendrą suvestinę.

Klubo narių nuotr./Renginio akimirka
Klubo narių nuotr./Renginio akimirka

Kol organizatoriai užsiėmė visos dienos rungčių rezultatų skaičiavimu, dalyviai galėjo atsipalaiduoti žiūrėdami filmą apie Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo dešimtmetį.

Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad moterų įskaitoje pirmąją vietą laimėjo Akvilė, vairavusi „VW Golf“. Antra buvo Irma su „Nissan X-Trail“. Trečia – Vitalija su „Alfa Romeo 166”. Vyrų slalome greičiausias buvo Darius su 156-uoju modeliu, 155-ąjį vairavęs Donatas finišavo antras, o Justas su 156-uoju liko trečias.

Vyrų svečių įskaitoje nugalėtoju tapo BMW 330 vairavęs Linas, už savęs palikęs „Subaru Forester“ vairavusį Antaną ir „Impreza“ pilotavusį Paulių.

Orientaciniame ralyje geriausiai pasirodė Eimanto ir Salvijaus duetas. Jie už savęs paliko antrosios vietos prizininkus Agnę ir Justą bei trečios vietos laimėtojus Mindaugą ir Klaudijų.

Svečių klasės gretose geriausiai orientacinėse varžybose sekėsi Mindaugui su Evaldu, kurie varžėsi „VW Passat“. Antroje vietoje finišavo Lina su Pauliumi, važiavę „Subaru Impreza“ automobiliu. Treti – BMW važiavęs Dariaus ir Lino ekipažas.

Po apdovanojimų pramogos nesibaigė. Visi dalyviai gavo anketas, kuriose turėjo išrinkti klubo narius, pretenduojančius į tam tikras nominacijas. Būtent čia paaiškėjo Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo dešimtmečio žmogus, įvykis, renginys, rungtis, automobilis, humoristas, rimtuolis ir renginio vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius