Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasakė, kur Panevėžyje bus ribojamas eismas ir įrengti patikrinimo punktai

Į Panevėžį išimtinais atvejais galės įvažiuoti tik tie asmenys, kurie atvyks dėl artimųjų giminaičių mirties, kai darbo vieta yra Panevėžio mieste, taip pat siekiant suteikti būtinąją medicinos pagalbą artimiesiems.
Policijos kontrolės postas Nemenčinės plente
Policijos kontrolės postas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybei sugriežtinus karantino sąlygas nuo 2020 m. gruodžio 16 d. 00:00 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. ribojamas žmonių keliavimas į ir iš Panevėžio miesto. Ties 14 įvažiavimų į miestą stovės atitinkami draudžiamieji kelio ženklai, iš jų 7 vietose – pagrindiniuose įvažiavimuose į Panevėžį (Ramygalos g., J.Tilvyčio g., Klaipėdos g., Pušaloto g., Smėlynės g. Senamiesčio g., Velžio k.) bus įrengti policijos kontrolės postai.

„Susirgimų skaičiui koronavirusu Panevėžyje žymiai didėjant, visi privalome vengti nebūtinų kelionių ir judėjimo mieste, stengtis išlaikyti kuo mažesnį kontaktų skaičių, kiek įmanoma nesilankyti viešosiose vietose. Suprantama, kad šventės yra ta proga, kai norisi aplankyti artimuosius, tačiau neapsigaukime. Geriausia dovana šiais metais – tai galimybė visiems susitikti jau kitais – 2021-aisiais, kai pandemijos situacija tai leis“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Judėjimo kontrolė vyks nuolat, tik skirtingu intensyvumu, ypatingą dėmesį skiriant savaitgaliams ir švenčių dienoms, t.y. gruodžio 18–20 d., gruodžio 23 d.–27 d. bei gruodžio 31 d.–sausio 3 d. Panevėžyje budės policijos ekipažai, jiems talkins policijos socialiniai partneriai – šauliai, Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai ir kt. Už karantino taisyklių nepaisymą grės baudos – nuo 500 iki 1500 Eur.

Informuojame, kad į Panevėžį išimtinais atvejais galės įvažiuoti tik tie asmenys, kurie atvyks dėl artimųjų giminaičių mirties, kai darbo vieta yra Panevėžio mieste, taip pat siekiant suteikti būtinąją medicinos pagalbą artimiesiems. Šis ribojimas netaikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise, tačiau reikės turėti tai pagrindžiančius dokumentus – popierinius arba elektroninius, taip pat dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina.

Jei, nepaisant visų aplinkybių, jums reikia skubiai vykti į kitą Savivaldybę ir turite klausimų, skambinkite policijos informacijos tel. 8 700 60 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius