-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 09 /11:38

Penktadienio ryte – chaosas ir spūstys keliuose, dieną prognozuojama lijundra ir pūga

Penktadienio rytą didžiojoje šalies dalyje dėl naktį buvusio ir ryte tebesitęsiančio stipraus snygio vairuotojams buvo itin sudėtinga keliuose – keliai padengti sniego sluoksniu, kai kur dėl pustymo susidarę sniego liežuviai. Vairuotojai keikiasi, kad keliuose – itin sudėtingos sąlygos. „Turbūt nė vienas kelininkas negalėjo nuspėti, kad taip nutiks, ir nutarė eilinį kartą nevalyti gatvių“, – piktinosi 15min.lt skaitytoja Diana.
Apsnigta sankryža prie prekybos centro „Panorama“
Apsnigta sankryža prie prekybos centro „Panorama“ / 15min.lt/Audriaus Gavėno nuotr.

Kelininkai pranešė, kad visoje šalies teritorijoje valomi bei barstomi magistraliniai, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pajūryje valstybinės reikšmės keliai šlapi dėl lietaus. Oro temperatūra – nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

15min.lt skaitytojai pranešė, kad kai kuriose Vilniaus vietose sostinės kelius yra sukausčiusios spūstys. Apie 9.30 val. pagrindinėse miesto gatvėse eismo sąlygos jau buvo gerokai geresnės – nuvalyta ir pabarstyta.

Kelininkai įspėja vairuotojus

Vilniuje 5 val. ryto pradėjus stipriai snigti gatves planuojama sutvarkyti antroje dienos pusės. Visgi kelininkai prašo vairuotojus būti atidiems, laikytis Kelių eismo taisyklių, neviršyti greičio.

Kaip teigiama savivaldybės pranešime spaudai, Vilniuje keliai prižiūrimi visą parą. Tarnybos jau 3 val. buvo sutvarkiusios gatves, tačiau 5 val. pradėjus stipriai snigti, darbus teko pradėti iš naujo. Šiuo metu gatvės jau barstomos trečią kartą – prieš tai buvo pabarstytos 6 ir 8 valandą. Per pirmus du kartus išbarstyta 472 t druskos ir 152 kub.m smėlio-druskos mišinio.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad žiemą sostinėje yra barstomos ir valomos 527 gatvės, tai siekia 6,3 km2: šlapiomis druskomis barstoma 298 gatvės, smėlio-druskos mišiniu 165 gatvių, o druskomis 64 gatvės.

15min.lt/Andriaus Kildos nuotr./Transporto spūstis Kalvarijų g., Vilnius.
15min.lt/Andriaus Kildos nuotr./Transporto spūstis Kalvarijų g., Vilnius.

Kauniečiai taip pas skundžiasi, kad eilinį kartą kelininkus žiema užklupo netikėtai. „Štai kaip kelininkai pasiruošė žiemai Kaune. Automobiliai sunkiai kyla Petrašiūnų įkalne. Kelias visiškai nevalytas, geriausiu atveju – gal nubarstytas. Pirmoje juostoje, įkalnės viduryje, vilkikas sunkiai judėjo į kalną, troleibusas pabandė nesėkmingai lenkti. Visiems likusiems automobiliams teko rizikuoti ir išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą, kad galėtų apvažiuotį susidariusį kamštį“, – 15min.lt rašė skaitytojas.

„Gal kelininkai matydami, kad prognozuojama teigiama oro temperatūra, nutarė, kad sniegas netrukus ištirps?“ – retoriškai klausė jis.

15min.lt skaitytojo nuotr./Petrašiūnų įkalnė
15min.lt skaitytojo nuotr./Petrašiūnų įkalnė

Pirmoje dienos pusėje Vidurio ir Rytų Lietuvoje snigs smarkiai, bet vėliau sniegą daug kur pakeis šlapdriba, kai kur ir su lietumi, galima lijundra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius