Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas Europoje: Vilniuje bandomas didžiausio Kinijos gamintojo elektrinis autobusas

Įmonę „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) pasiekė bandomasis kinų gamintojo „Yutong“ 82 vietų elektrinis autobusas U12. Jo kaina – apie 500 tūkst. Eur. Kol kas autobusas tik bandomas, po Vilnių jis važinės mėnesį (nuo birželio 11 d. iki liepos 12 d.), po to keliaus į kitus miestus.

„Yutong“ yra vienas didžiausių autobusų gamintojų pasaulyje, šis gamintojas parduoda apie 15 proc. viso pasaulio autobusų. Elektrinius autobusus gamina jau 7 metus, o į Europos rinką pradėjo belstis pernai.

Kaip pabrėžė Simonas Ramanauskas, UAB „BusNex“, atstovaujančios Kinijos gamintojui Baltijos šalyse ir Lenkijoje, vadovas, šio modelio elektrinis autobusas Europoje debiutuoja būtent Vilniuje. Kitų modelių „Yutong“ elektriniai autobusai važinėja Osle, Madride, Stokholme ir kituose miestuose.

„Yutong“ U12 gali viena įkrova nuvažiuoti iki 400 km, o greito įkrovimo stotelėje (ji sumontuota VVT garaže) baterija visiškai įkraunama per 3,5 val. Autobuso 423 kWh baterijos blokai išdėlioti priekyje, gale ir ant stogo. Taip siekiama geriau subalansuoti masę.

12 m ilgio autobuse iš viso telpa 82 keleiviai, čia įrengtos 25 sėdimos ir 54 stovimos vietos, 2 vietos neįgaliesiems.

VVT atstovė viešiesiems ryšiams Patricija Zarankaitė sakė, kad šis autobusas, skirtingai nei Vilniuje važinėjantys penki maži turkiški 89-ojo maršruto „Karsan“ elektrobusai, bus paleistas sudėtingesniu, 10-uoju, maršrutu. Planuojama kasdien nuvažiuoti po 200 km ir patikrinti, ar tokia transporto priemonė tiktų Vilniaus reljefui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius