Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kelio patvarkymo – automobilio remontas: duobės Kauno rajone lopomos didžiuliais akmenimis

Apie 7 kilometrus nuo Kauno centro nutolusios žvyruotos Miestelėnų gatvės paviršių dengia akmens rieduliai. Išlaviruoti tarp jų – nemenka užduotis. Kartais koks automobilio dugnas ima ir pakimba. „Dažnai skundžiamasi netvarkomais keliais, duobėmis juose. Šįkart mintis kitokia: geriau jau neremontuotų gatvių iš viso, nei remontuoja jas taip, kaip dabar“, – pasiūlė vietinis gyventojas Vytautas.
Akmenys Miestelėnų gatvėje
Akmenys Miestelėnų gatvėje / Skaitytojo Vytauto nuotr.

Anot jo, žvyruota Kauno rajono Miestelėnų gatvė tvarkoma kartą per ketvirtį. Užlyginant nedideles duobes, pribarstoma ne žvyro, bet labai didelių akmenų luitų. Kai kurie jų – net su kyšančia armatūra. Atmestino bei neapgalvoto darbo pasekmė, pasak Vytauto, – ant luito aštriais kampais pakibęs ir apgadintas automobilio dugnas, sulankstyti ratlankiai ar pradurtos padangos.

„Kartą pačiam teko bandyti išimti akmenį iš po savo automobilio apačios. Už 50 metrų pamačiau gulintį dar įspūdingesnį luitą“, – patirtimi pasidalijo vyras.

Anot jo, kai gatvė buvo tvarkoma prieš ketvirtį, susiklostė tokia situacija, jog į Miestelėnų gatvę be kastuvo nėjo net įvažiuoti.

Skaitytojo Vytauto nuotr./Akmenys Miestelėnų gatvėje
Skaitytojo Vytauto nuotr./Akmenys Miestelėnų gatvėje

Kai gatvė buvo tvarkoma prieš ketvirtį, susiklostė tokia situacija, jog į Miestelėnų gatvę be kastuvo nėjo net įvažiuoti.

„Vieną rytą išvažiavau iš kiemo į darbą. Vienintelis kelias – pro Miestelėnų gatvę. Tačiau paaiškėjo, kad nėra kaip į tą gatvę įvažiuoti, nes ją tvarkant, išilgai palei jos šonus, buvo sukastas kokių 30 centimetrų aukščio smėlio, stambaus žvyro ir aštrių akmenų pylimas. Teko grįžti į namus, pasiimti kastuvą ir atsikasti kelią, kad įvažiuodamas į gatvę nestumdyčiau akmenų automobilio priekiu“, – istoriją pateikė Vytautas.

Pastarąjį kartą Miestelėnų gatvę greideris aplankė praėjusią savaitę. Po jo pravažiavimo iki tol suplukti stambūs akmenys buvo iškelti į paviršių. Pasak Garliavos apylinkių seniūno Eimunto Raugevičiaus, situacija tikrai nėra tokia katastrofiška, kokią nupasakoja skundų autorius.

„Kiek problemiška yra tik apie 300 metrų ilgio gatvės atkarpa. Nėra tie akmenys tokie dideli – automobilio dugno tikrai nepramuš. Kurį laiką pavažinės mašinos ir sulįs jie atgal į grindinį. Nebemaišys. Nematau problemos“, – patikino seniūnas, suskaičiavęs, kad šiemet Miestelėnų gatvė buvo greideriuota tris kartus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Akmenys Miestelėnų gatvėje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Akmenys Miestelėnų gatvėje

Vis dėlto jis pažadėjo pasiųsti darbuotoją, kad didesni akmenys būtų nurinkti ir pašalinti į kelkraštį. Paklaustas, kaip tie luitai Miestelėnų gatvėje atsirado, E.Raugevičius užsiminė apie individualių namų kvartalo „Taurėnai“ statytojus UAB „IN projektai“. Įsigijusi toje vietoje sklypą ir ėmusi statyti namus, ši įmonė prieš keletą metų nusprendė statybinėmis atliekomis sulopyti ir kelią.

„Leidimo jie neprašė. Bet džiaugėmės, jog išpylė. Duobių nebeliko. Pasidarė kokybiškesnis privažiavimas prie kvartalo“, – paaiškino Garliavos apylinkių seniūnas.

Informacija apie neva aukštus sustumtus kelkraščius jam pasirodė taip pat perdėta.

„Negali taip būti, kad neįmanoma pro juos į gatvę įvažiuoti. Nepakantūs šiais laikais žmonės. Aš taip pat gyvenu kaime ir anksčiau nebūdavo jokių problemų pasiimti kastuvą ir nusikasti greiderio sustumtą kelkraštį. Rankos dėl to nenutrūko“, – rėžė E.Raugevičius.

Anot jo, kitąmet Miestelėnų gatvę žadama asfaltuoti. Seniūnijos Kauno rajono savivaldybei teikiamame asfaltuotinų gatvių sąraše ši gatvė – trečioje vietoje. Pirmumo teisę ji įgijo dėl to, kad 50 procentų asfaltavimo išlaidų ketina kompensuoti būtent „IN projektų“ įmonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius