Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policija vairuotojams sakė ne visą tiesą: veikė ne visi matuokliai ir tik miestuose

Per greičio netoleravimo akciją balandžio 21 d. „jautriuoju“ režimu buvo įjungti ne visi greičio matuokliai, LNK „Žinioms“ patvirtino Dainius Šalomskas, Kelių policijos tarnybos administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas. Jis patenkintas akcijos rezultatais, nes pažeidėjų sumažėjo. Jei pernai vienas matuoklis pernai akcijos metu fiksavo vidutiniškai apie 700, tai šiemet – tik 335 pažeidėjų.
Greičio matuoklis Vilniuje
Greičio matuoklis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš daugiau nei 160 greičio matuoklių (139 veikia užmiestyje) „padidinto jautrumo“ režimu veikė ir menkiausią greičio viršijimą fiksavo tik dešimtys. Ir visi jie buvo mieste.

Taip pat skaitykite: Štai kaip mirksi darbščiausias Vilniaus greičio matuoklis

Pasak D.Šalomsko visi 160 greičio matuoklių nefiksavo itin mažo viršijimo dėl to, kad administruoti visus įspėjimus ir baudas (dėl jų gausos) policijai būtų per didelės sąnaudos (pernai beveik 90 proc. pažeidėjų akcijos metu viršijo greitį iki 10 km/val.).

Pasak D.Šalomsko, ateityje reikėtų mažinti greičio tolerancijos ribas – visi o ne tik kelios dešimtys matuoklių (ir ne tik per akcijas) turėtų fiksuoti mažiausią leistino greičio viršijimą.

Skelbė, kad fotografuos visi matuokliai

Anksčiau policija skelbė, kad balandžio 21 d. akcijos metu, nuo ketvirtadienio 6.00 val. iki penktadienio 6.00 val., stacionarūs greičio matuokliai visoje Lietuvoje veiks be tolerancijos – fiksuos ir menkiausią greičio viršijimą. Tačiau taip nenutiko, „be tolerancijos“ veikė tik dešimtys matuoklių.

Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota akcija prieš greičio viršijimą vyksta balandžio 18-24 dienomis – greitį fiksuoja dauguma patruliuojančių policijos pareigūnų. Tikslūs akcijos rezultatai turėtų būti paskelbti kitą savaitę.

Pasak pareigūno jau greitai Lietuvoje bus įrengti vidutinio greičio matuokliai. Jie matuos automobilių greitį 5 km ruože. Tokių išmaniųjų matuoklių vietos slepiamos nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius